Derfor blir han ikke sjalu

Dersom din kjæreste aldri bli sjalu, trenger du ikke bekymre deg så veldig.

Publisert Oppdatert
Sjalusi er ofte en ubevisst følelse som herjer med deg uten at du forstår hvorfor, men noen ganger er sjalusien reell, forteller samlivsterapeut Nils Astrup.

Han stoler på deg

- Sjalusi er legitimt dersom du opplever at partneren din flørter, kysser eller er utro med andre. Er dere hodestups forelsket i hverandre er det litt vanskeligere å oppleve sjalusien i hverdagen, den kommer først når følelsene har glidd over i kjærlighet. Er du sammen med en partner du ønsker å dele livet med og bli gammel med, er det lettere å bli sjalu, forteller Astrup til Kvinneguiden.

Det er fordi man kan føle seg truet og redd for å miste den man har lyst til å dele livet sitt med mener han. Men hvorfor finnes det da mennesker som sjelden eller aldri reagerer?

- Det betyr ikke at han ikke elsker deg høyt, men det betyr heller at han kjenner deg veldig godt og stoler på deg, forteller Astrup.

- Han stoler fullt og helt på deg og blir derfor ikke sjalu. Det handler om å være trygg på seg selv og trygg på forholdet, fortsetter han.

Samtidig mener samlivsterapeuten at sjalusi ikke nødvendigvis er negativt.

- Om man er ærlige med hverandre og sier "i dag ble jeg sjalu da du var sammen med henne", er dette en helt ok følelse å ha, mener samlivsterapeuten.

- Som mennesker er vi sammensatte og sjalusi er naturlig. Sjalusien kan også fungere som en oppkvikker i et forhold fordi det kan forhindre at man tar hverandre for gitt, sier Astrup.

Flørting med andre positivt

Samlivsterapeuten mener flørting med andre mennesker selv om man er i et forhold slett ikke trenger å være negativt, men mener tvert i mot at dette kan bidra til at forholdet til partneren kan bli bedre. Den lille "betattheten" som alle mennesker opplever, enten de er i et godt eller dårlig forhold, gir glede og bekreftelse selv om man har kjæreste fra før av.

- Flørting gjør at man får en helt spesiell kontakt med andre mennesker selv om man ikke mener noe mer med det, dette er bare positivt når forholdet man er i er trygt, sier Astrup som mener at man kan flørte med mennesker av samme kjønn uten at det betyr noe seksuelt.

Så hvordan skal man da unngå at de negative sjalusifølelsene får røske ekstra i deg og gjøre deg sint? Terapeuten mener at det er helt er avgjørende at man tillater hverandre å leve fritt i et forhold uten at det betyr at man skal være sammen med andre og være utro.

- Dere unngår sjalusi i et forhold gjennom å hele tiden snakke om det og innrømme det når det skjer. Hjelper det ikke å være åpen om det, må man jobbe med det og eventuelt søke hjelp hos terapeut, foreslår Astrup.

kjreste1-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen