Avlys daten

Slik gjør du det, uten å såre følelsene hans.

Publisert Oppdatert
På ett eller annet tidspunkt i livet vil du sannsynligvis være nødt til å avlyse en date. Dette skaper hodebry for mange, da det er vanskelig å finne de rette ordene for å fortelle at man ikke ønsker eller kan møtes, uten å såre den andre.

Les også: Her finner du kjæresten!

Les også: Les kroppsspråket hans

Les også: Forelsket på avstand


Det finnes imidlertid noen regler man bør følge. Her er noen av dem:

Ikke utsett det
Når du innser at du er nødt til å avlyse, er det ikke noen vits i å utsette å fortelle det. Du bør alltid gi daten en beskjed så raskt som mulig. Og du bør ikke, under noen omstendigheter, bare la være å møte opp.

Gi personlig beskjed
Når du skal gi daten din beskjed, bør du forsøke å nå vedkommende på telefon. Eventuelt ansikt til ansikt om du har mulighet. Unngå tekstmeldinger eller mail. Ikke bare er telefon mer personlig, det overlevner ingen tvil om at vedkommende faktisk har mottat beskjeden. Hvis du hele tiden kommer til mobilsvar, bør du legge igjen en beskjed der. Vurder å sende en mail om du vet vedkommende er dårlig til å sjekke telefonen sin regelmessig.

Fortell sannheten
Når du bryter en avtale, bør du gi en sannferdig forklaring på hvorfor du ikke får anledning til å møte opp. Er du for sliten, travelt opptatt med jobb, eller foretrekker å holde deg innendørs på grunn av dårlig vær; vær oppriktig! Sjansen er større for at han ønsker å lage en ny avtale, hvis du ønsker dette, om han opplever deg som oppriktig. Såfremt dette er noe du ønsker, vel å merke.

Gjennomfør som planlagt
Hvis det nå plutselig skulle dukke opp noe du heller har lyst til å gjøre, eller noen du heller har lyst til å møte, skal du uansett ikke lyve til daten. Så ikke finn på en unnskylding for å "slippe unna". Sjansen er stor for at du blir oppdaget, eller at vedkommende gjennomskuer bløffen. Det beste er å gjennomføre daten som planlagt. Er det slik at du tror vedkommende ikke vil forstå grunnen, eller bli såret av at du avlyser, kan du forsøke med en genrerell forklaring, som "det skjedde noe uventet, og jeg får ikke anledning til å møte deg i kveld".

Unnskyld deg
Uansett grunn til å avlyse møtet, bør du unnskylde deg, og beklage.

Fortell det du føler
Hvis du innser at du virkelig ikke er interessert i vedkommende lenger, og ikke ønsker en ny date, bør du ganske enkelt fortelle at du er lei deg for å avlyse, men at du ikke synes det føles riktig å gå på date når du ikke har de rette følelsene.

Kilde: Ehow.com avlys_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning