50 % av sexkundene har partner

Nesten 50 % av menn i Skottland som betaler for sex har en intetanenende partner, melder forskere bak en stor skotsk undersøkelse.

Publisert Oppdatert
Nesten 50 % av menn i Skottland som betaler eller har betalt for sex, har gjort det mens de har hatt en partner, melder Reuters.

En av ti menn svarte i en undersøkelse gjort av skotske forskere at de har betalt for sex nylig, og 27 % av disse fortalte at de jevnlig besøkte prostituerte.

-Omtrent halvparten av mennene som hadde betalt for sex var i et forhold, sier Dr Tamsin Groom, en av forskerne bak studien.

Totalt 2500 menn med en gjennomsnittsalder på 34 deltok i undersøkelsen.

Av mennenene som hadde betalt for sex og som hadde en partner hadde hele 56 % av de hatt ubeskyttet sex uten å fortelle partneren om det.

Stor andel har kjønnssykdommer

Ingen av mennenene i undersøkelsen hadde HIV, men 1 av 5 en eller flere seksuelt overførbare sykdommer, blant annet gonoré, klamydia og syfilis.

Spania er det landet i Europa der flest menn har betalt for sex. 39 % av spanjolene har tatt frem lommeboken etter en hyrdestund. I Asia er prostitusjon mer vanlig enn her hjemme, og 73 % av menn i Thailand har betalt for sex.

Mange av mennene kjøper sex i utlandet, noe som gjør forskerne desto mer bekymret.

- Menn som kjøper sex i utlandet kan fungere som rene sykdomsbroer mellom folkeslag, land og kontinenter, sier Groom.

Forskerne mener at tallene sannsynligvis er enda høyere enn det som kommer fram i undersøkelsen, siden mange menn trolig ikke vil innrømme at de har betalt for sex. i_199244

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning