Påskeegg

Ingen påske uten egg. Og når innholdet skal brukes, så gjelder det å ta vare på skallet, uten at det blir ødelagt. Siden er det bare å sette i gang med dekoreringen.

Publisert Oppdatert
Slik tømmer du eggene:

Stikk et hull i hver ende av eggeskallet. Bruk gjerne en spiss nål, slik at egget ikke sprekker. "Rot" litt rundt, slik at hullet blir større. For å få innholdet enkelt ut, så bør nok hullet være noen mm stort. Bruk en kakepinne, tannpirker eller et tynt sugerør til å ødeleggeplommen, så blir det lettere å blåse ut innholdet.

Hold egget over en bolle/skål og blås inn i det ene hullet. Om alt går som det skal, så kommer både plommen og eggehviten ut gjennom det andre hullet. Vær forsiktig med eggeskallet. Det tåler ikke mye når det er tomt.

Dekor

Knekk en fyrstikk eller tannpirker i 2 og fest en tråd på midten. Stikk den så inn i hullet på den ene siden av egget. Når hele fyrstikken er inni egget drar du litt i tråden og den lille biten vil sette seg tvers over hullet og holde seg på plass.

Eggene kan males med de fleste typer maling. Om du bruker vannfarger, så blir det ofte veldig matt. Om du sprayer over med litt klarlakk etterpå vil egget få mer glans. Men en skål med matte egg i pastellfarger tar seg godt ut på påskebordet.
Hobbylakk får nok glans i seg selv, men et strøk med lakk gir likevel bedre holdbarhet.

Perler kan limes fast på eggeskallet med transparent lim. Om du dekker hele eggeskallet med pålimt pynt, så vil det bli sterkere og tåle mer.

Du kan også bruke decoupage på eggene. Klipp ut motiver fra servietter eller bruk silkepapir i små biter. Lim på og lakk over. Veldig enkelt og utrolig dekorativt. Det er heller ikke nødvendig med ekte decoupage. Bruk et lim som blir transparent når det er tørt og bruk dette både under og over motivet.

Heng opp eggene i vinduet, i et hjørne eller i taklampa. Heng gjerne flere egg sammen i ulike høyder. Du kan også legge dem i en skål på bordet

God påske!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning