På jentetur for første gang

Er du ung, og skal ut på din første aleneferie? Eller kanskje er du moren til en blivende globetrotter, som etter mange års masing skal ut på tur med venninnene?

Publisert Oppdatert
Det er ingenting som er som den første ferien uten mamma og pappa. For første gang skal poden reise hele alene, ofte til foreldrenes store bekymring. Vi har listet opp endel ting det er verdt å tenke på, siden det dessverre er slik at jenter må ta litt flere forholdsregler enn gutter..

Ha god kommunikasjon

-Før turen skal finne sted kan det lønne seg at foreldre og datter snakker sammen om reisemålet, hva som er planene, hvilket hotell hun skal bo på, og hvilket fly hun skal ta.

-Sjekk mobildekningen på forhånd. Hvis det ikke er dekning kan man vurdere å kjøpe telefonkort til bruk i automater, slik at man ikke mangler penger til telefon.

-Ikke avtal en spesiell ringetid. Hvis datteren ikke finner en telefon på riktig tidspunkt slik at hun ikke får ringt blir foreldrene selvsagt bekymret, selv om alt er i orden. Avtal heller at man skal ringe en eller annen gang i løpet av en bestemt dag. Eventuelt sende en sms, da er man ikke avhengig av å sitte parat foran telefonen.

-Bruk e-post. Internettkafeer finnes overalt i hele verden, og er en kjapp og billig måte å holde kontakten på, særlig i spesielt eksotiske strøk der telefonregningene ofte kan bli skyhøye.

Pakkingen

-Hvis man skal bytte fly flere ganger, bruke buss eller tog, eller bare skal gå mye, så lønner det seg å gå til innkjøp av en ryggsekk av god kvalitet. Det finnes sekker spesielt beregnet for kvinner, som fordeler vekten godt og som gjør at det er enkelt å bevege seg fra et reisemål til et annet.

-Planlegg garderoben godt. Hvis målet med turen er shopping lønner det seg å ta med seg minst mulig, for å unngå overvekt på tilbakeveien. Ta med tre topper for hvert skjørt eller bukse, da har man mange mulige antrekkskombinasjoner. Hvis du skal til land der kvinner tradisjonelt dekker seg til, sørg på forhånd å sjekke hva som er godtatt og ikke når det gjelder påkledning, og husk å ta dette med i betraktningen når du pakker.

-Husk at ulike land har ulike elektriske systemer. Det kan hende den norske hårføneren ikke fungerer i landet man skal til, sjekk på forhånd, så slipper du å dra med deg mer enn nødvendig.

Mensen..

-Hvis reisen går til et primitivt reisemål kan det være vanskelig å finne bind og tamponger av god kvalitet, vurder å ta med hjemmefra.

-Husk at det innimellom kan være vanskelig å finne toaletter med innlagt rent vann, så ikke sats utelukkende på tamponger, det er ikke sikkert du får vasket deg. Ta også med intimservietter.

-Vurder også å utsette mensen, spør på apoteket.

Sex

-Sørg for god beskyttelse, gjerne p-piller i tillegg til den selvsagte kondomen. Pakk også med angrepiller, i tilfelle alt skjærer seg. Husk at verken p-piller eller angrepiller beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer..

Da gjenstår det bare å si god tur til poden, og til foreldrene: Slapp av, det går helt sikkert bra, selv om dere sannsynligvis kommer til å sitte på nåler frem til flyet lander i Norge igjen..

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning