- Vestkantbertene feiler med solpudder

L'oréal Paris' nye makeupartist, Storm Pedersen, forteller deg hvordan du skal legge sminken.

Publisert Oppdatert
Storm Pedersen har lang fartstid og har blant annet jobbet med artister som Lady Gaga og Cindy Lauper. I disse dager er han aktuell som coach i programmet Top Model på TV3, i tillegg til at L'oréal Paris nå har sikret seg den livlige makeupartisten som sin talsmann.

Vi møter Pedersen i forbindelse med lanseringen av L'oréal Paris' vårkolleksjon, og stylisten skryter gjerne av norske kvinner, som han mener har blitt bedre til å sminke seg.

Legg pudderet naturlig

- Vi blir påvirket av TV, media og styling generelt. Vi reiser mer og henter mye inspirasjon utenfra, og på den måten lærer vi også mer. Man skal også kunne leke seg litt med farger og kjøre på litt, prøv deg frem, tipser han.

Les også: Du trenger to fuktighetskremer

Les også: Nå skal du våge mer

Les også: Frisk hud etter vinteren

Samtidig ser han fortsatt sminketabber daglig;

- Det er typiske vestkantberter fra Oslo som gjør de verste sminketabbene, og det verste er feil bruk av solpudder. Man skal bruke solpudder til å gi en frisk og lett glød i ansiktet, men ikke dekke hele fjeset med det, forteller Pedersen.

Han fortsetter;

- Legg heller solpudderet hvor det er naturlig at solen treffer ansiktet - litt i pannen, på neseryggen og på kinnbena.

Ønsker du å skille deg ut i sommer anbefaler Storm å markere både øyne og lepper:

- Det skal være litt edge i makeupen, og du kan gjerne ha både sterke øyne og markerte lepper, men man skal legge det riktig. Samtidig, hvis ikke dette er en riktig look for deg, så er det jo greit å vite at den duse 70-talls nude-looken fortsetter i trendbildet, sier han.

Pedersens sminketips


Dryssing av øyenskygge: Legg løst pudder under øynene før du påfører en mørk øyenskygge, slik er det lettere å sveipe bort det som drysser under øynene etterpå.

Maskara: Legg på to lag med maskara, men ha en tørr kost som du trekker vippene gjennom en gang for å få bort klumper. Gjør gjerne dette annenhver gang for å få fantastiske vipper. Det er også lov å bruke ekstra mye maskara hvis du går for en mørk øyenskygge over hele lokket.

Foundation: Tenk at du skal jevne ut hudtonen og ikke dekke hele ansiktet. For å unngå maskelooken, kan du blande litt fuktighetskrem i foundationen før du legger den på. Legg foundation på røde områder som du vil jevne ut.

Highlight og skulpturering: Hvis du vil skulpturere ansiktet ditt, er dette lettest å gjøre med en highlighter og concealer. Legg litt highlighter på neseryggen for å få en smalere nese og over amorbuen på leppene. Concealer legges under øynene, og så kan du bruke litt solpudder som legges i en linje på kinnet. For å finne denne linjen kan du trekke en tenkt linje fra nesevingen opp mot øret, og fra munnviken og opp mot øret. Midt i mellom disse skal solpudderet legges. Avslutt med litt blush på kinnbena. storm220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning