- Du trenger to fuktighetskremer

Du bør ta hensyn til sesongene når du velger hudpleie. Ekspert forteller deg hvorfor.

Publisert Oppdatert
Huden trenger fuktighet uansett alder, og først og fremst har det å drikke vann stor betydning for hudens utseendet. En tradisjonell fuktighetskrem fungerer stort sett på det såkalte hornlaget i huden, det øverste laget, men trenger som regel ikke lenger inn i huden.

Det forteller ekspertene hos hudpleieprodusenten Biotherm under deres relansering av hudpleieserien Aquasource.

Konsekvenser for tørr hud

Lila Hadidi ved Biotherm forteller at konsekvensene av for tørr hud er flere;

- Først og fremst vil man få tørrhetslinjer tidlig, men man kan også merke at hudtonen blir mer ujevn, at den sunne gløden forsvinner og at man blir grå og gusten i huden. Det samme skjer om man har vært syk en periode, sier Hadidi.

Ta hensyn til sesongen

Mange spekulerer i om man kan gjøre huden avhengig av fuktighetskremer, og om det er viktig å bytte på kremene slik at huden får variasjon. Hadidi mener at man bør begynne å tilføre huden ekstra fuktighet ved hjelp av en dagkrem allerede fra 15-års alder og at man bør fortsette med dette frem til man er midt i tyveårene. Deretter behøver gjerne huden mer pleie, som anti age-produkter.

- Aldringsprosessen i huden slår for alvor til fra 25-års alderen, og da kan man godt fokusere på fuktighetsprodukter i tillegg til anti age-produkter.

Les også: Menn lures lettere

Les også: Frisk hud etter vinteren

Les også: Flekkesesongen nærmer segHadidi sier at huden lett vil gjenspeile hva slags livsstil man har, og om man for eksempel mangler energi, mineraler eller vitaminer.

Om man har funnet sin favorittkrem, kan man godt bruke den i mange år mener eksperten, men hun understreker viktigheten av å ha minst to forskjellige typer krem som man bytter på avhengig av klimaet ute.

- Været skifter i årstidene, noe som betyr at huden trenger ulik beskyttelse. Om vinteren trenger huden mer fett for å unngå å bli tørr, men om sommeren trenger man en lettere krem, som samtidig gir fuktighet, siden mange opplever at huden blir dehydrert i solen, sier Hadidi. bio

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen