Våren råeste hårtrender!

Rotehår med midtskill, blonde lokker og ettervekst - få stylingtips fra Wellas stylist Tomas Edlund!

Publisert Oppdatert
De fleste føler behov for å friske opp og fornye seg ekstra når våren inntrer, været blir varmere og kveldene lysere. Dette har Wellas sjefstylist Tomas Edlund tatt høyde for når han presenterer trendinspirasjonene for våren!

Midtskill og rot!

Han forteller at motsetninger er stikkordet for moten denne våren og sommeren sveisen inspireres av klesmoten;

- På den ene siden skal antrekket være ungt og fargerikt med masse ulike mønster som blandes og møtes. Silhuetter fra 40- og 50-tallet, mønstre fra 80-tallet, korsett med hippiepreg og slitt denim - alt er lov å mikse i ett og samme antrekk.

På den andre siden ser vi "tantetrenden".

- Gammeltantene slår tilbake og stikkord for trenden er lange beige kapper og lange kjoler. Hvis det ikke hadde vært for alle fargene og mønstermiksene, hadde denne sesongen føltes ekstremt tantete og gammelmodig, skriver Edlund i en pressemelding.

Les også: Rask hårfiks

Les også: De råeste frisyreneDet er derimot én frisyre som merker seg ut på trendfronten; antifrisyren. Den skal virke både stylet og ustylet samtidig. Det litt stramme og tantete kombinert med de lange og ustylede hårpartiene er våren og sommerens heteste.

- Antifrisyren er sjuskete. For å få en følelse av struktur, uten å style for mye, kan man feste en løs hårlokk med klemmer. Sideskillene er også borte denne sesongen. Nå er det midtskillene som regjerer, tipser Edlund.

Han mener at det er den yngre generasjonen som bør bære antifrisyrene. De som er født sent på 80-tallet og på 90-tallet. Antifrisyrer er nemlig et uttrykk for opprør og han mener at det friske uttrykket bare fungerer for unge mennesker.

- Og det å style en frisyre som skal virke ustylet krever et produkt som gir støtte, men som samtidig gir en matt følelse. Et lett glanset uttrykk kan også gå bra, så lenge det er lett å separere håret i tuppene. Stylingen bør avsluttes med en tørr finishspray for å skape hold, tipser stylisten.

Trendtipsene

Her får du flere av hans trendy frisyretips for våren:
 • Blond farge
 • Sesongens farge er en helt spesiell blond nyanse. Den er en blanding av varme, dominante toner, men uten bruk av gull og med et kjølig innslag. Man vil oppfattes som lys, men ikke tradisjonell blond.
 • Kort hår
 • Det er kort hår som gjelder fremover. For å fange opp trenden med mye farger, kan det korte håret gjerne ha tydelige, tykke, separate partier i klare farger som bryter med det øvrige håret, slik som turkis i lyseblondt hår eller rødt i lysebrunt hår.
 • Fargede partier
 • Innfarginger i mindre partier er alltid vanskeligere å gjøre i lengre hår, men vi kommer likevel til å se mer fargede partier i lengre hår jo nærmere vi kommer sommeren. - Og naturligvis på de modigste som leder an i trendbildet!
 • Gjør deg yngre
 • De som er født på 60-tallet og 70-tallet skal satse på mellomlangt eller kort hår for å se freshest mulig ut. Gjerne med større innfargede blokker i farger som ligger nærmere den naturlige hårfargen, men likevel i mer adskilte toner enn tidligere år. Å blande en kald base med et varmere ytre blir helt rett i sommer. Det får håret til å føles spennende ute å føles for farget.
 • In med ettervekst

Les også: Langt hår på et øyeblikk

Les også: Bort med vinterhuden

Les også: De beste øyenskyggeneIkke en desimeter lang ettervekst, men noen få centimeter. Vi har tidligere sett at Hollywood fikser etterveksten ved å farge den. Det blir det ikke behov for lenger. Nå kommer vi til å se etterveksten overalt: Fra catwalken og motehusenes kampanjer til jenta på kafébordet ved siden av deg.
 • Luggen består
 • Luggen er fortsatt i fokus. Alt fra en hellugg som går nedenfor øyenbrynene, til en tykk og tagget sidelugg, eller en kortere lugg som kan legges til siden. Luggen skal føles passe nonchalant - som vårens trend for øvrig.
 • Accesssorize
 • Vil du være sikker på å få den rette looken i vår og sommer må du investere i tonnevis med accessoarer. Håraccessoar-trenden kommer til å eksplodere! Alle kommer til å gå med diademer, rosetter, fjær, små hatter, spenner, klemmer, hårbånd og sommerfugler i håret. Store mengder tekstilblomster, store som små, kommer til å dominere. Vi kommer til å se kraftige bølger festet med kammer på både én og to sider av hårfestet. Tenk filmstjerner fra Hollywoods unge dager.
Hr2010-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen