Hvit mote

- Unngå sykepleierfella

- Alt ligger i stylingen, sier moteeksperten.

HELHVITT: Kjendis Kim Kardashian er ofte å se i helhvitt antrekk, og denne våren er dette en av de absolutt sterkeste trendene.
HELHVITT: Kjendis Kim Kardashian er ofte å se i helhvitt antrekk, og denne våren er dette en av de absolutt sterkeste trendene. Foto: Foto: STELLA PICTURES.
Publisert Oppdatert
CUTOUT OG TRANSPARENT: Chloé viste transparente- og cutoutdetaljer på sine minimalistiske hvite kreasjoner. Foto: Stella Pictures
CUTOUT OG TRANSPARENT: Chloé viste transparente- og cutoutdetaljer på sine minimalistiske hvite kreasjoner. Foto: Stella Pictures Foto: Stella Pictures

- Det som er nytt med den hvite trenden i år er cutout-elementene og de transparente detaljene som vi blant annet så hos Chloé. Denne stilen er mer minimalistisk og lar plagg med detaljer stå i fokus, tipser mote- og skjønnhetsredaktør i KK, Silje Pedersen.

Våren begynner å feste grepet, og det er på tide å skifte ut garderoben for sesongen.

Med stor trygghet kan du trekke frem de hvite plaggene dine, for det er en av de viktigste fargene i vår.

- Mange synes hvitt kan være utfordrende å bruke, men alt ligger i stylingen, sier Pedersen og fortsetter:

- Du kan gjerne gå for hvitt fra topp til tå, eller dra inn hvite elementer i stilen, som for eksempel et skjørt, en bukse eller tilbehør som veske og sko, i kombinasjon med beige eller andre duse farger, beskriver Pedersen.

Mange variasjonsmuligheter

Det er mange variasjonsmuligheter som følger med den hvite looken, og det er flere stiler og kombinasjoner som er moteriktige denne sesongen.

Pedersen har noen tips til hvordan du kan style det hvite antrekket.

- Hvitt er en trend som går igjen nesten hver sommer. I vår kan du enten velge å gå for en minimalistisk, sporty eller herreinspirert stil som sett hos Stella McCartney, eller kjøre på med den bohemske og rocka looken med gladiatorsandaler som Isabel Marant viste.

- Ønsker du en mer feminin stil, så satser du på volanger og blonder, forteller mote- og skjønnhetsredaktøren.

For de som ikke føler seg helt vel i søte sommerklær, er det fullt mulig å gjøre uttrykket røffere ved å tilføre svarte elementer.

ROMANTISK: De som ønsker en bohemsk og rocka look bør la seg inspirere av Isabel Marant sin SS13-kolleksjon. Foto: Stella Pictures
ROMANTISK: De som ønsker en bohemsk og rocka look bør la seg inspirere av Isabel Marant sin SS13-kolleksjon. Foto: Stella Pictures Foto: Stella Pictures

- Striper i svart og hvitt er også en stor trend for våren 2013, som vist hos blant annet Balmain, Michael Kors og Paul & Joe, og kan gi et røffere eller mer elegant utrykk, forteller Pedersen og understreker:

- Denne stilen er perfekt for deg som vil unngå den søte sommerlooken. Miks gjerne hvite plagg med store striper eller grafiske plagg, store 90-talls øredobber og spisse pumps for en litt råere sommerstil.

Unngå hjelpepleier-fella

Stylist og moteblogger for Elegantly Waisted, Anette Hoff er enig i at hvitt fra topp til tå er moteriktig i vår, men hun advarer mot å gå i hjelpepleier-fella.

- Unngå gjerne for vide og løse hvite plagg. Når hvitt brukes feil kan du fort se ut som en hjelpepleier eller en gammel dame. Hold stoffene eksklusive og gå for avslappede kule kombinasjoner. Miks gjerne ulike materialer, anbefaler Hoff.

Hun mener at hvitt tilbehør, som sko og vesker gjør deg ekstra trendy, og at kvinner gjerne kan ta utgangspunkt i sin egen stil når de går løs på den hvite trenden.

- Har man en bohemsk stil er en hvit blondekjole eller topp perfekt. For deg som foretrekker minimalisme er en enkel hvit topp, hvite shorts eller jeans og en enkel skjorte en vinner, tipser stylisten.

ROCKA MED STRIPER: Svarte og hvite striper er trendy i vår, og perfekt hvis du vil rocke opp det hvite antrekket. Paul & Joe (t.v.) og Balmain hadde begge stripede plagg i sine vårkolleksjoner. Foto: Stella Pictures
ROCKA MED STRIPER: Svarte og hvite striper er trendy i vår, og perfekt hvis du vil rocke opp det hvite antrekket. Paul & Joe (t.v.) og Balmain hadde begge stripede plagg i sine vårkolleksjoner. Foto: Stella Pictures Foto: Stella Pictures

- Hvitt er også fint til denim, andre lyse pasteller, beige og hudtoner, striper og klassiske farger som grått, sort eller marine. Hvite bukser med en klassisk stripete topp til er fresht. Man kan for eksempel også kombinere en hvit enkel kjole med en lys dus blazer, legger Hoff til.

Stort spillerom til hår og sminke

Den hvite trenden gir deg stort spillerom til å variere hår og sminke slik du selv synes er fint, mener tidligere head make-up artist for L'Oréal Paris, og dommer i TV-programmet Stylistene, Storm Pedersen.

- Du kan gå for fargesterke kombinasjoner på øynene, en sotet look, røde lepper eller helt naturlig sminke. Det er ikke noe som er mer riktig eller feil. Grønn øyenskygge, gjerne metallisk, er en hit for sesongen, forteller han.

Det aller viktigste er å fokusere på å holde huden så naturlig som mulig.

- En hud pakket med produkter er ikke veldig pent. Å skaffe seg en BB cream kan være en fin investering for å unngå at makeupen ligger kakete oppå huden. La hud være hud, understreker makeup-artisten.

Les også:

Buksa gjør rumpa større

Jenny Skavlans beste motetips

Au da, her er tightstabbene du ikke vil gjøre

MOTEEKSPERTER: F.v.: Mote- og skjønnhetsredaktør i KK, Silje Pedersen, stylist og moteblogger Jeanette Hoff og stylist og makeupartist Storm Pedersen. Foto: Veronica von Clemm og privat
MOTEEKSPERTER: F.v.: Mote- og skjønnhetsredaktør i KK, Silje Pedersen, stylist og moteblogger Jeanette Hoff og stylist og makeupartist Storm Pedersen. Foto: Veronica von Clemm og privat

Juks deg til drømmekløft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning