Unngå skadet påskehud

Ta vare på ansiktet i påskesol og vinterkulde. Slik får du strålende hud!

Publisert Oppdatert
Tenk over den perfekte huden; fra en nydelig sommerglød til moderne porselenslook, ingenting er mer attraktivt enn en plettfri hud.

Rutiner

Huden er for mange det fysiske problemet det er vanskeligst å få bukt med, men enkle pleierutiner som dekker alt fra rensing til antialdring kan forhindre kviser og fine linjer og gjøre drømmehud til en virkelighet.

Skal du på påskefjellet i ferien er det viktig å beskytte ansikteshuden din mot sterke solstråler og kald vinterluft, begge deler kan irritere huden. For å opprettholde en frisk glød eller bedre hudens kvalitet, bør du rense og pleie både morgen og kveld.

Derfor skal du unne huden din fem enkle pleiepunkter.

Skrubb og eksfoliering

Eksfoliering er noe du kan unne huden din en gang i uken. Å forsiktig skrubbe bort døde hudceller vil få frem en yngre, glattere hud under den slitte overflaten. På apoteker og hos hudpleieklinikker finner du gode skrubbeprodukter som er skånsomme mot huden, skaff deg et for å friske opp ansiktet!

Toning

En god toner vil fjerne all overflødig skitt og sminke som du ikke har fått bort da du renset ansiktet, bare ta en kikk på bomullsdotten etterpå! Det er også steg to for mange kvinner i deres hudpleierutiner. Regelmessig bruk vil minimere porer, hjelpe hudens pH-balanse og gjøre at huden føles fresh.

Fuktighet

Ved siden av å være forsiktig med soling er fuktighetskremer designet for ansiktet det beste steget mot en ung hud. I solen er fuktighetskremer med solfaktor ypperlig. Om du ikke har problemhud skal du bruke en lett fuktighetskrem. Om høsten og vinteren bør du vurdere å bytte til en litt fetere krem.

Antialdring

Det beste er å unngå solen fullstendig dersom du vil se ung ut. Dersom du ønsker å nyte solen bør du sørge for å smøre deg inn med kremer med høy solfaktor. Dermatologer verden over anbefaler deg å bruke minst SPF 30 i ansiktet hver dag og gjerne enda høyere dersom du skal være lenge ute i solen. Har du allerede fått fine linjer i solen, er det mye du kan gjøre for å hindre dem i å bli mer synlige. Skaff deg en en god krem som gir deg nok fukt, selv om rynkene allerede er der vil de bli mindre synlige om du unngår tørr hud.

Ansiktsmaske

Selv om du er flink å ta vare på huden din, trenger alle kvinner regelmessig assistanse for å holde på gløden. Det beste er å få en ansiktsbehandling eller ansiktsmaske av en hudpleier hver 4. til 8. uke, det trenger slettes ikke koste deg skjorta!Kilde: Elle.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning