Nydelig hud uansett alder

Du blir eldre men du kan også bli vakrere!

Publisert Oppdatert
Hvis du vil opprettholde en vakker, glatt og myk hud med mye fuktighet skal du ikke vente til du er 40 år før du begynner med pleie. Start nå!

Alle vet at alder spiller en stor rolle for hvordan huden vår ser ut. Alle vet også at måten vi tar vare på den er utrolig viktig. Tidlig i livet handler det ofte om kviser, men etterhvert som årene går, kommer andre problemer. Mange mener det er et mysterie hva man kan gjøre for å holde huden frisk, ren og glatt, men eksperter forteller at et enkelt svar er å starte så tidlig som mulig med pleie.

Slik forebygger du aldersforfall;

Alder 18 til 25

Huden inneholder god fuktighet og hudcellene gir deg en jevn tekstur og en pen rosa glød. Men mange sliter med kviser i denne alderen.

Prøv dette

Bruk tid på å rense huden med sminkefjerner, deretter hudprodukter for å få kontroll over oljeproduksjonen. Eksperter anbefaler Diors "Rinse-Off Cleansing Foam". Om du har fet hud, bruk en skummende, oljefri ansiktsvask. Prøv Noxzema Continuous "Clean Foaming cleanser". Du må bruke fuktighetskrem, men uten olje og helst med solfaktor. Velg en som inneholder antioksidanter som vitamin C eller E. Dette beskytter deg mot solen og miljøet, det er også viktig at fuktighetskremen er lett og ikke tetter porer og føles tung på huden.

Få kontroll over kvisene ved å peele forsiktig to ganger i uken. Om du har store akneproblemer prøv et benzoyl peroxide-system som Proactive Solution. Har du bare en eller to kviser, klappe på en syrebehandling du får kjøot hos hudpleier, dette hjelper!

Topptips: Begynn med øyenkrem i denne alderen. Huden rundt øynene er tynnest og inneholder minst olje, dermed behøver du en fetere krem rundt dette området.

Alder 26 - 30

Endelig har du mest sannsynlig kontroll over hudens oljeproduksjon, kanskje får du en kvise i ny og ne men huden er stort sett klar. Dessverre begynner kollagènproduksjonen i huden å gå ned, dette betyr at huden er mer åpen for uren luft og forurensing, cellene fornyes ikke like ofte lenger. Dermed får du lettere rynker.

Prøv dette

Bytt til en ansiktsrens som er mild for huden men som samtidig renser den godt. Dette vil forhindre sporadiske utbrudd og samtidig holde på hudens glød ved å rense bort døde hudceller. Ekspertene anbefaler Olay Totals "Effects Anti-Aging Anti-Blemish Daily Cleanser". En gang i uken bør du behandle huden din dypere med peeling, får du bort døde hudceller får du også frem et friskere hudunderlag som i tillegg stimulerer til en større kollagenproduksjon. Prøv Lancôme "Resurface Peel" eller Clinique "Turnaround 15-Minute Facial".

Du kan fortsette med en antioksidant-, oljefri fuktighetskrem med solfaktor, men om natten skal du bruke en krem som inneholder retinol. Dette lærer faktisk huden din å eksfoliere mer effektivt på egen hånd! Retinol må kun brukes om natten fordi sollys skader effektiviteten. Eksperter anbefaler Lorèals "Revitalist Double Lifting Pump".

Topptips: Eksfoliere og bruk fuktighetskrem med solfaktor på brystet, halsen og hendene dine. De utsettes for like mye sol som ansiktet ditt.

Alder 31 - 35

Hvis du alltid har unngått røyking og sol bør du være vakker og ven (men mange prøver røyking og alle prøver solen!). Men kinnene er gjerne litt slappere og du har fine linjer i ansiktet samtidig som du opplever at huden er tørrere enn før. Ikke bekymre deg, det er mange måter å takle dette på uten kirurgi!

Prøv dette

Pass på bruke en serumkrem to ganger om dagen. De fleste serum hjelper i kampen mot aldring og inneholder antioksidanter. Eksperter anbefaler Chanel "Rectifiance Intense Serum", Alaur "Clock-Stopping C" og Murad "Cellular Serum". En ny antioksidant å sjekke ut er det såkalla idebenone som hudleger anbefaler. Et godt serum som inneholder denne antioksidanten er Elizabeth Arden "Prevage".

Om dagen bør du bruke et serum med solfaktor som også vil behandle pigmentforandringer. Eksperter anbefaler "Good Skin All Bright Moisturizing Sunscreen". Bruk en tyngre fuktighetskrem rundt øynene dine, og bruk en fet nattkrem over serumet for å gjenskape tapt fuktighet. Spør hudpleiere om kremer og serum som inneholder retinol. Prøv Neutrogenas "Healthy Skin Anti-Wrinkle Intensive Night Cream and Eye Cream".

Topptips: Er du fremdeles bekymret for rynker? Oppsøk en hudpleier, da kan du få gode råd spesielt tilpasset din hud.

6 faktorer som utsetter huden for tidlig aldring uansett alder:

  • Solen
  • Røyking
  • For mye alkohol
  • Yo-yo slanking
  • For mye rensing og hard skrubbing
  • Å ikke ta multivitaminer    Kilde: cosmopolitan.com, health24

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning