- Trendy å være varm

Se de kule støvlene og få tips om hvordan du styler dem.

Publisert Oppdatert
Er du lei av våte og kalde føtter gjennom høst- og vinterhalvåret? I år er det ingen grunn til å fryse. Nå er det nemlig trendy å holde på varmen!

Les også: En bluse - fem stiler

Les også: Feminin på lave hæler

Les også: Stilig uansett alder


- Det er kult å være varm på bena i år. Tidligere år har vi sett mye småsko, også i vinterhalvåret, men i år er det grove støvler og ankelstøvletter med varmt fôr som gjelder. "Comfort is the new cool", forteller Linn Storrød, innkjøps- og markedskoordinator i Bianco Footwear.

Fuskepels

Gode støveltips

  • Husk å ta vare på støvlene dine ved å behandle dem riktig. Impregner dem tre ganger før du bruker dem, og gjør det også jevnlig gjennom sesongen. Bruker du støvlene daglig bør de impregneres hver uke.

  • Aldri vask sko med vann! Det ødelegger skoene og fjerner impregneringen. Bruk spesialvask du får kjøpt i skobutikken.

  • Husk at det er forskjell på hvordan du pleier støvlene avhengig av om de er laget av skinn eller av syntetiske materialer.Varme føtter krever solid fottøy, og det er nettopp det som preger sesongens skomote.

- En stor trend i år er fuskepels, og gjerne synlig på skoen. Enkelte støvler kan brettes ned slik at pelskanten synes. Glatt skinn, semsket skinn på støvler og ankelstøvletter i kombinasjon med denne detaljen er veldig trendy akkurat nå, forteller Storrød.

Selv om det fortsatt er sort og bruntoner som preger motebildet er det også andre fargetoner som begynner å dukke opp i kolleksjonene.

- Vi ser at rustfarger og grønntoner blir mer og mer aktuelt nå. Også i vårmoten ser vi mer av disse fargene, sier Storrød.

Røft og feminint

Sesongens støvler kjennetegnes av robuste materialer som sjattert skinn, fuskepels og røffe detaljer i form av spenner og tykke såler. Bruk dem sammen med smale jeans for å skape en trendy look, anbefaler Storrød.

- En røff stil er enkel å mykne opp med feminine detaljer. Bland det røffe med det feminine ved å kombinere tøffe bikerboots og en skinnjakke med et feminint snitt og en kjole med snakeprint, paljetter eller blondedetaljer. Metalliske plagg og store smykker er også med på å gjøre stilen mer chic, forteller hun.

Varm bymote

Strikkede plagg og er også perfekte følgesvenner til de røffe støvlene. Og akkurat strikkede plagg er det ikke mangel på i butikkhyllene denne sesongen.

- Ta utgangspunkt i en stor strikkegenser, og kombiner den med røffe boots og grove strømpebukser i ull, gjerne i en kontrastfarge. Burgunder er stilig og en av sesongens store trendfarger. Skinny jeans er også kult til denne stilen, sier Storrød.

Lag på lag-moten er også en sterk trend i vinter, og gjør seg godt til de røffe støvlene.

- Tendensen nå er å kle på seg godt og likevel være fashionabel. Ta derfor gjerne på deg grove plagg, votter og lue. I år er det ingen grunn til å gå rundt og fryse, sier Storrød.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning