Sommervakker hud

Hold huden vakker i solen denne sommeren! Hudekspert tipser deg.

Publisert Oppdatert
Soling er kjent for å være en av hudens største fiender når det gjelder aldringstegn.

Dette skjer i solen

Eksponering av sol over tid kan resultere i skader på hudtonen og hudens tekstur. Utvikling av ekstra melanin, pigmentflekker og kollagenskader som fører til matt hud, mindre elastisitet og et gustent preg. Spesielt på det utsatte brystområdet kan dette komme som krypende aldringstegn i form av linjer og tap av elastisitet.

Les også: Slik unngår du pigmentflekker

Les også: Sjokkert over solariumsbrune jenter

Les også: Dette kan ødelegge for huden


Seniorforsker hos hudpleieprodusenten Olay, Dr. Siân Morris, mener at kvinner først og fremst bør være forsiktige i solen og bruke godt med beskyttelse for å unngå varige skader senere i livet. Pigmentflekker og en ujevn hudtone assosieres med en eldet og sliten hud, mens en jevn og glatt hud som gløder assosieres med ungdommelighet og skjønnhet.

- For å få en hud som gløder fra "innsiden" må huden ha blitt tilført nok fuktighet og kollagennivået må være bra. 96 prosent av lyset passerer hudens hudoverflate før det blir reflektert tilbake til oss. Det er derfor essensielt at hudoverflaten er sunn og velpleid, sier Morris.

Pleietips fra Morris


Finn en god daglig fuktighetskrem som passer din hud, som du bruker hver morgen og kveld. I tilleg bør du bruke solkrem i ansiktet hele sommeren.

Teknikker

Enkle massasjeteknikker bidrar til å stimulere blodsirkulasjonen og fjerne giftstoffer. Start med å rense ansiktet med en god rensegel. Deretter varmer du en druestor klatt fuktighetskrem forsiktig mellom håndflatene og stryker kremen utover ansiktet mens du forsiktig masserer med følgende teknikker:
  • 1. Øyekonturlinjen: Start med fingertuppene
under hvert øye, stryk nedover siden av nesen og bunnen av kinnbena. Deretter endrer du forsiktig retning og beveger fingertuppene oppover og forbi tinningene.
  • 2. Kjevepartiet: Press håndflatene sammen, og skyv fingertuppene oppover på hver sin side av kjeven. Fortsett å stryke hendene forbi kjeven, over kinnbeina, forbi utsiden av øyepartiet og opp til tinningen.
  • 3. Halsen: Start med kryssede armer og håndflaten og fingertuppene flatt mot kjevepartiet. Bruk den høyre hånden til å påføre krem på den venstre siden av halsen, og omvendt. Stryk hånden nedover halsen fra kjeven til kravebeinet med hele armens bevegelighet. På bunnen av halsen stryker du hånden over til motsatt side.
  • Gjenta disse bevegelsene 2 til 6 ganger, til fuktighetskremen er helt absorbert inn i huden.
1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning