Sminkekostene du trenger

Her er kostene du bør ha i sminkeveska di.

Publisert Oppdatert
Foto: Bare Escentuals Double Ended Precision Brush for øyenskygge 245 kr, Nilens Jord Black Diamond Foundation brush 199 kr, Too Faced Kabuki Brush for mineralfoundation 249 kr, The Balm Concealer Brush 60 kr, i.d. bare Minerals Tapered Blush Brush 150 kr, Bryn og vippekam Makestyleshop.no 70 kr, Nilens jord leppepensel 69 kr, Glo Powder Brush 295 kr.

Gode makeupprodukter avgjør hvor godt sminken sitter i løpet av en hel dag, men også hvordan sminken ser ut på. Minst like viktig som hvilken makeup du bruker, er verktøyene du bruker for å legge sminken.

Så hva trenger du? Her har du tipsene.

Foundation- og concealerkost

Du kan selvsagt legge både concealer og foundation med fingrene dine, men resultatet blir både jevnere og bedre dersom du bruker kost til å legge dette. Til concealer er en liten og flat kost best. Ha en liten mengde concealer på, og bruk kosten til å klappe produktet lett på områdene du ønsker å dekke. Til flytende foundation trenger du en større flat kost. Til mineralfoundation i pudderform trenger du en kost som er spesielt designet for dette; en kabukikost som du bruker i sirkler i lokket på foundationboksen. På denne måten smelter foundationpudderet inn i kosten og gjør det lettere å påføre på huden.

Les også: Lær deg makeuptriksene

Les også: Smink huden fresh

Les også: Slik blir dagsminken perfektPuddersvamp eller pute

Mattende pudder gjør at du ikke får en blank hudoverflate. Dersom du ønsker å legge et litt tynnere lag med pudder slik at det ser mer naturlig ut og ikke blir så "tett", så skal du bruke en pudderkost. Da bør kosten være stor slik at du klarer å fordele pudderet utover jevnt og naturlig. Vil du ha ekstra dekke, kan du bruke en puddersvamp eller pute til dette.

Blushkost

Når du skal legge blush i kinnene og på kinnbena, er det viktig at kosten er stor og rund slik at du får et dust og jevnt resultat. Dersom kosten er for liten, vil fargen se mer konsentrert ut og det blir lett for mye. En stor kost vil gi et subtilt og naturlig uttrykk.

Øyenskyggekost

Det er ikke lett å legge skygge på øyelokket med fingertuppene, heller ikke med de fleste små kostene som følger med i øyenskyggeskrinene. Vi anbefaler derfor at du skaffer deg to forskjellige koster; en helt flat kost til påføring av skygge på hele lokket eller i globallinjen, og en rundere og større kost til å duse ut øyenskyggen.

Brynskost

Enten du bruker ekstra farge på øyenbrynene dine eller ikke, så bør du ha en egen øyenbrynskost slik at du kan forme brynene dine. Trenger du ikke ekstra farge, kan du for eksempel bruke litt blank vaselin eller brynsgel som du smører på kosten og deretter børster over brynene slik at du former de pent og ryddig.

Leppekost

De fleste lipglosser har en egen appliseringskost som følger med, men legger du leppestift og gloss med en egnet leppekost så får du et jevnere, tettere og mer holdbart resultat.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen