Slik holder du deg rynkefri

Unngå å få rynkene tidligere enn nødvendig.

Publisert Oppdatert
Hvis du er redd for å se gammel ut, skal du vite at det handler om én ting; forebygging. Hudlege Sian Morris ved Olay tipser deg om forebyggende pleie.

Unngå uttørking av huden

- Om sommeren drar vi på ferie og tilbringer mer tid utendørs. Dette kan føre til at vi mister mye av fuktigheten i huden. Fuktigheten blir sugd ut av huden og etterlater den skadet og dehydrert, sier Morris.

Vi dusjer mer og svømmer i bassenger som tørker ut huden. Når vi væter ansiktet vårt er det mer fuktighet på huden enn i luften.

Les også: Hudspørsmålene dere lurer på

Les også: Dette kan ødelegge for huden

Les også: Skjønn sommer


- Dette kaller vi på fagspråket en diffusjonsherding. Det som ofte skjer er at fuktigheten fordamper og etterlater huden enda tørrere. En intensiv 24-timers fuktighetskrem er derfor ideell hele året, sier hudlegen.
  • Under flyreiser og opphold i rom med aircondition der luften tørker ut huden, er det nyttig å ta med seg en liten dose fuktighetskrem i håndvesken. Ved å påføre kremen regelmessig under flyturen kan man unngå at rynker oppstår som et resultat av tørr hud.
  • Når man drar på ferie og lar den vanlige fuktighetskremen være igjen hjemme, mister vi fordelene huden har av regelmessig tilførsel av vitaminer og peptider. Det er derfor anbefalt å opprettholde bruken av favorittkremen også under ferieperioder.
  • Selv om sommerferien skal være en tid for avslapping, kan nok de fleste av oss være enig i at selve reisen til feriedestinasjonen kan være stressende. Under stress blir fuktighetsbarrieren svekket og huden mister fuktighet. Fuktighetskremer kan bidra til å forsterke fuktighetsbarrieren slik at den opprettholder fuktighetsnivået og kjemper imot stresseffekten.
  • En ansiktsmassasje er også bra for stresset hud. Er man varm og klam kan man sette kremen inn i en mini-bar eller et kjøleskap for en periode. Ved påføring av den avkjølte kremen vil man få en svalende effekt som roer ned huden.
Solbeskyttelse220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen