Sko deg i høst

Brente toner, kilehæler og varmende fôr. Her er høstens lekreste skotrender!

Publisert Oppdatert
Tiden er inne for å synes - også på føttene.

Det forteller Innkjøps- og markedskoordinator Elisabeth Moe i Bianco.

Lov å skille seg ut

- Selv om høsten kommer og mørket faller på skal skoene synes, og det er lov å skille seg ut, sier hun.

Hun forteller videre at Biancos høsttrender grovt sett kan deles inn i to - Preppy og Clean.

- Den preppy looken er inspirert av herremote, der vi ser inspirasjon fra mokasiner, og materialvalgene går mye i lakk og skinn. Veldig lekkert til blyantskjørt eller helt smale bukser ala Céline. Den andre looken er renere, og kan oppsummeres med "less is more". Den siste tiden har vi sett mye detaljer som nagler og remmer, men denne høsten går vi tilbake til en renere look, sier Moe.

For kun få år siden var de høyeste hælene i Biancos sortiment 9 centimeter. Nå lanseres den første festskoen deres med hæler over 13 centimeter, og koordinatoren er slett ikke sikker på at det stopper der. Men selv om både støvletter og pumps får stadig høyere hæler, er det i følge Moe lov til å tenke fornuftig her i kalde Norge:

- På høst- og vinterstid er det lov å tenke praktisk. Grove og varme støvler med kraftige såler er et must når man skal tenke komfort, og velger du et fôret par i jordtoner der fôret synes holder du deg både varm og trendy, sier hun.

Ankelstøvlettene holder stand

Ønsker du deg en mer elegant look kan du for all del hente frem de klassiske ankelstøvlettene igjen. Kilehælstøvlettene er fortsatt i vinden, og varianter med alt fra snøring og glidelås til elastikk kommer i utallige varianter utover høsten.

Når det gjelder farger får klassisk sort og grått i høst selskap av farger som nougat, sand og mose, i tillegg til brente cognac- og bordeauxtoner. Har du derimot forelsket deg i nude-fargen kan du trøste deg med at vi ikke helt er klare for å gi slipp på den delikate tonen:

- Nudefargen fortsetter utover høsten og vinteren, selv om det blir mørkere ute, sier Moe.

2 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning