Rengjøring for kroppen

Gjør deg klar for sommeren!

Publisert Oppdatert
Sommervarmen er like rundt hjørnet, og det tid for sommerkjoler, topper, skjørt og lekkert tilbehør. Men litt forberedelse kreves kanskje først?

Les også: Bort med arr og flekker

Les også: Slik blir huden din vakker!

Les også: Fordelen med voksing


Kvinneguidens hudekspert, hudpleier Hilde Christina Skaar gir deg tipsene til en skikkelig vårrengjøring for kroppen.

Hilde Christina på Kvinneguiden!


Vår faste hudekspert er utdannet ved Hudpleie- akademiet i Oslo. Hudpleie og makeup er hennes store lidenskap, og liker å formidle kunnskap videre til de som er interesserte.


Hudpleie og makeup

Hilde Christina driver i dag den største bloggen om hudpleie og makeup i Norge.

Slik gjør du deg klar for sommervarmen:

Kroppskrubb
Det første steget i en vårrengjøring for kropp bør være en skikkelig skrubb av kroppen!

Her er det utrolig mange gode alternativer på markedet, både billige og dyrere produkter. En enkel og billig sak er hampvott, som du kan få kjøpt overalt. De koster ikke allverden og varer nærmest evig.

Skrubb bør gjøres et par ganger i uken, for å fjerne døde hudceller som ligger på hudoverflaten. Tørrskrubb gjerne kroppen før du går inn i dusjen, deretter kan du utføre en skrubb på våt hud også.

Kroppskrubb virker også oppstrammende, fordi det øker blodsirkulasjonen i huden vår.

Hårfjerning
Når våren kommer og været begynner å bli varmere, blir vi automatisk mer opptatte av hårfjerning. Voksing er den metoden som er enklest og varer lengst, dette kan gjøre både i egen stue og i salong. Veet har blant annet flere voksmetoder, varmvoksen de har er spesielt god. Denne varmer du opp i mikrobølgeovn eller vannbad. Peel gjerne huden 24 timer før voksing, da forebygger du inngrodde hår.

Barbering er både raskt og enkelt. Hårene vokser fort ut igjen dessverre, men barbering er likevel den metoden de fleste av oss sverger til. Bruk gjerne barberingsskum og påfør et beroligende produkt etter barbering, for å unngå røde prikker. Et tips er vibratorrens, som faktisk har god effekt på røde prikker etter barbering.

Selvbruning
Selvbruning eller self-tan er kledelig til bruk om våren og sommeren. Dette kan gjøre i salong, men prisen er ofte høy. Det finnes gode alternativer til hjemmebruk, et eksempel er ID Faux Tan, som gir fin farge som ikke inneholder ingredienser som kan gi urenheter på kropp.

Body lotion
Påfør bodylotion hver morgen eller kveld. For de fleste av oss er en fuktgivende bodylotion nok, men ønsker du å stramme opp kroppen litt ekstra, finnes det også oppstrammende alternativer.

For å få en oppstrammende effekt fra bodylotion er det viktig å starte tidlig, så ikke begynn for sent!

Bruker du selvbruning på fast basis, er bodylotion spesielt viktig, da selvbrunere tørker ut huden vår. Liker du å oppholde deg i solen, er bodylotion også viktig, for å opprettholde brunfarge så lenge som mulig.

Fotpleie
Undersåttene våre er i fokus på sommerstid, derfor er fotpleie et must! Misfargede negler og tørr hud på føttene er ikke spesielt kledelig, derfor er fotpleie noen ganger i måneden en lur idé. Dette kan gjøres i salong, men er like enkelt å utføre hjemme.

Skrubb føttene, fjern død hud fra hælene og påfør en god fotkrem. Lakk tåneglene i en fresh farge og føttene ser straks bedre ut!Les mer på Hilde Christinas blogg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen