Pønka med vri

Futuristisk og retro-frekt. Få inspirasjon fra catwalken her!

Publisert Oppdatert
I århundrer har vi kvinner jukset oss til fasongen vi ønsker oss, og den kanskje mest velkjente metoden for dette er bruken av korsett. For øyeblikket er det designer Jean Paul Gaultier som står i bresjen for plagget som aldri går av moten.

Korsettkongen

Jean Paul Gaultiers haute couture-visning for vår/sommer 2011 var inspirert av god, gammel London-pønk.

Modellene og moteskaperen selv var prydet av mange varianter av hanekam, og antrekkene var oppkalt etter låter som "London Calling", "Anarchy in the U.K." og "Too Fast to Live, Too Young to Die."

Les også: Vårens jeansmote

Les også: Blazermagi

Les også: Bruker du feil bh-størrelse?Flere antrekk var - typisk for Gaultier - bygd opp rundt et korsett. Korsettene har vært et av Gaultiers varemerker siden han kledde opp Madonna til hennes "Blond Ambition Tour" i 1990.

Den teatralske, avantgardistiske moteskaperen har ingen formell utdannelse. Han viste sin første kolleksjon i 1976, og er i dag en av moteverdenens yndlinger. Gaultier hedres i år med utstillingen "The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk" på The Montreal Museum of Fine Arts. Utstillingen åpner 17. juni 2011.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen