Overbleker du håret?

Da bør du lese videre her.

Overbleker du håret?
Overbleker du håret?
Publisert Oppdatert
- Norske kvinner overbleker håret til en "Big Brother - blondfarge" som sjelden kler noen, sier frisør og Education Manager for Matrix Europa, Ronny Normann til Kvinneguiden.no.

Vi møter frisøren under lanseringen av Matrix' nye serie Total Results. Han mener at kvinner driver med risikofylt hjemmebleking som etterhvert vil ødelegge håret fullstendig.

Varmere trend

- Man skal vite hva man gjør når man bleker eller lysfarger håret siden man drar bort ekstremt mye naturlig næring fra håret. I Skandinavia liker kvinner å være ultrablonde med kald undertone, men dette er absolutt ikke fargen de fleste kler, og også noe man skal ta hensyn til etterhvert som man blir eldre, sier Normann.

Les også: Sommerproduktene du MÅ ha

Les også: Trendfrisyren er superenkel

Les også: Sommerlig skjønnVerdenstrenden for øyeblikket, og utover høsten og vinteren, er den blondfargen som heller mer mot en gyllen champagnetone fremfor den kalde blondfargen.

Unngå gule toner

Men, her i nord foretrekker vi fremdeles den iskalde blondfargen, og for å beholde den tonen er det et par ting du skal ta ekstra hensyn til i hverdagen;

- For det første bør du bruke produkter som spray, olje eller krem som inneholder UV-beskyttelse og solfaktor når du er i solen for å holde på fargen. Om du bruker varmeverktøy som rettetang, hårføner, krølltang eller krepptang ofte, må du bruke varmebeskyttende produkter for å unngå at fargen blir varmere og gulaktig, sier frisøren.

Det som skjer når du bruker varmeverktøy på håret hver dag, er at varmen bidrar til å trekke bort de kalde pigmentene håret er farget med, og istedet blir de naturlige, gyldne pigmentene i håret fremhevet. Når man da korrigerer med blåsjampo og balsam, føler man gjerne ikke at dette fungerer godt nok.

- Bruk derfor gode varmebeskyttende produkter i tillegg til kvalitetsjern som har innebygget termostat med temperaturindikator slik at du kan passe på varmen.

Proteinkur

Kjemisk behandlede hår er ofte lettere å forme, men de er også mer slitt. Når du opplever at du har et slitt og ødelagt hår, gjelder det å bygge det opp igjen med proteinkurer.

- Når håret føles som gummistrikk er dette en indikator på at håret inneholder for lite proteiner. Du bør da gå over med en skikkelig proteinkur som går i dybden oftere enn hver 14. dag som er greit for et normalt hår. Kost på deg en proteinkur hos frisøren etter at du har fått en håranalyse, tipser Normann.

Før du går til frisøren for å få hjelp til et slitt og skadet hår, er det smart å tenke over følgende:
  • Hva er hovedårsaken til at det er tørt?
  • Bruker du ofte varmeverktøy?
  • Hvordan føles hodebunnen din?
  • Klipper du det ofte uten at det føles friskere?
  • Han mener også at det lønner seg å få en fargeanalyse til håret ditt hos en frisør.

    - Ta deg tid til å kommunisere med frisøren om din hva som er riktig farge for deg. De ser på øyenfarge og hudfarge som begge deler kan endre seg i løpet av livet. Dermed må man også endre hårfargen deretter, sier frisøren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning