- Oslojenter kler seg best

Nadya Khamitskaya mener kvinner bør vise formene sine mer.

Publisert Oppdatert
Det var som vanlig folksomt da Moods Of Norway inviterte til festvisning under Oslo Fashion Week i går. Denne gangen hadde gutta lagt showet sitt til Øvrevoll galoppbane. I tro Moods-ånd var visningen preget av knalle pastellfarger og lattermilde innslag som ponnier og pudler sprayet blå på catwalken da gutta viste frem sin siste kolleksjon "Picnic Society" for våren og sommeren 2012.

På løperen dukket blant annet Hanne Krogh, Marianne Westby, Mariann Thomassen, Fredriksen-tvillingene, Christina Vukicevic, DonkeyBoy, Pia Haraldsen, Linni Meister, Kjell Nordstrøm, Guri Schanke og Anine Stang opp.

- Moods har de kuleste showene og de feteste festene, smilte Linni Meister da hun trippet ned den rosa løperen sammen med venninnen Pia Haraldsen.

- Vis formene

TV2s værdame May Lisbeth Midtgård Myrvang var smørblid i kjole fra Riccovero og sko fra SamsøeSamsøe. Nadya Khamitskaya, kjent fra "Skal vi danse" og som designer for kjolemerket Venti Uno var som alltid feminint kledd og tok en velvillig prat om stilen til norske kvinner.

Les også: Kjendisenes mote-must

Les også: Kledd til skolestart

Les også: Nina Jarebrinks motetips- Stilen varierer fra sted til sted, men Oslojenter er de flinkeste til å kle seg, nettopp fordi utvalget av klær og tilbehør her er det beste i Norge, så de har flere valgmuligheter, sier designeren.

Samtidig poengterte damen fra Hviterussland at kvinner i Norge følger godt med på mote, men at hun synes at vi skal bli flinkere til å fremheve våre kvinnelige former.

- Jeg synes for eksempel at dansk design er bra, men det sitter generelt litt for løst for min smak slik at man skjuler de flotte formene. Det er derfor jeg lager kjoler og omtrent bare går i kjoler, jeg synes at vi skal vise det menn ikke kan vise. Vi har de formene som trengs for å se bra ut i kjoler og bør bruke det til vår fordel i stedet for å skjule det, mener Khamitskaya.

Hun er likevel kjapp med å understreke at kvinner fra Norge er verdens vakreste;

- Her troner norske kvinner på toppen, definitivt, smiler hun.

- Slitte sko er turn-off

Linni Meister, i ført kjole fra Guess og sko fra Zara, mener at norske jenter ofte konkurrerer med andre jenter, mens hun selv ønsker å være fin for sin egen del;

- Men selvsagt pynter jeg meg litt for gutta også, spesielt nå som jeg er singel, ler Meister.

Hun og Pia Haraldsen er enige om at man først og fremst er fin i tøyet når man har det bra med seg selv.

- Og bare man tør å prøve seg frem, så finner man sin stil, sier Meister og får støtte fra Haraldsen som også mener at hun ser dette mer og mer i dag;

- Norske jenter er blitt flinkere på den røde løperen. Da jeg startet å gå ned rød løper for ni år siden, var det ofte mye allværsjakker og gummistøvler å se. Nå pynter alle seg mer, sier Haraldsen

Selv legger hun størst vekt på accessories.

- Jeg følger ikke trender slavisk, men jeg prøver å finne min egen stil og legger som oftest vekt på tilbehør, det er veldig viktig. Og slitte sko til et antrekk er veldig turn-off!

Foretrekker joggedress

Noe som derimot kanskje overrasket mange, var det behagelige og lune antrekket som Hollywood-fruen Anna Anka viste seg i VIP-teltet med.

- Jeg har fartet i hele dag på presseevents i forbindelse med Skal vi danse, så egentlig ville jeg bare gå i min Juicy Couture - joggedress og slappe av. Det er jo kult i USA, men her hjemme vil de bare tro man løper rundt i pysjamas, ler Anka.

Iført jeans og lusekofte fra Ralph Lauren sørget hun likevel for å holde klassefaktoren oppe med riktige farger.

- Man bør alltid kle seg i det som passer sin fasong, sin hud-og hårfarge og løsrive seg fra trender. Det er smart å få en fargeanalyse i en klesbutikk slik at du vet hva du bør gå for og ikke blande for mye farger, sier Anka og presiserer at hun vet hva som passer seg best;

- Jeg går for off-white, baby pink, navy blue og svart, det er mine farger. Du vil aldri se meg i noe annet, smiler hun.

klar220- klar220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning