Vårhår

Nå skal pastellfargene være i håret

Det er faktisk supertrendy.

FLETTE: Frisør Sølvi Bjørnevoll fletter en tidløs frisyre, men du kan gjøre den mer trendy med tilbehør som skinnreim og fjær, og til og med pastellfarger i tuppene.
FLETTE: Frisør Sølvi Bjørnevoll fletter en tidløs frisyre, men du kan gjøre den mer trendy med tilbehør som skinnreim og fjær, og til og med pastellfarger i tuppene. Foto: FOTO: Sølvi Bjørnevoll.
Publisert Oppdatert

Tiden er inne for å gi håret en skikkelig våroppfriskning! Og det bør du faktisk gjøre med pastellfarger, mener frisør og Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll:

- Vi ser pastellfarger på klærne i sommer, men faktisk også et slør av pastellfarge over håret! Selv lot jeg minicoloren være i litt for lenge her hos meg og det ga meg et hint av kaldt rosaskjær. Det er faktisk ganske fint sammen med bruntonene i håret mitt. Dette vaskes ut litt etter litt, forteller frisøren.

Men ønsker du å gå enda lenger, kan du få frisøren din til å legge inn knallfarger i tuppene dine, eller som striper innimellom din egen hårfarge.

- Da er det fint med for eksempel rødt, rosa eller lilla. Det finnes også colorbugs, som du kan påføre, for eksempel i tuppene, for en kveld og vaske ut neste dag, sier Bjørnevoll.

Vårlige farger

Frisøren forteller at hun ved flere kursanledninger denne våren har sett at flere frisører nå dropper å bruke folie når de striper håret og heller legger inn lyse eller mørke farger i felt i håret slik at det blir fargenyanser ligger ved siden av hverandre, ton i ton. Det resulterer i et spesielt fargespill, og dessuten tar det mye kortere tid hos frisøren.

- Da kan man også godt blande kalde og varme toner for en spennende effekt. Vi ser også at fargene blir lysere denne våren, de er naturlige men det er stort fokus på et skinnende sunt hår, sier Bjørnevoll.

Hun mener også at man gjerne kan la frisøren prøve noe nytt innimellom. Legg for eksempel inn noen effekter med en annen farge enn man vanligvis bruker.

- Et helt lyst hår med honningfargede striper er superfint. Beige, kalde sandfarger i et brunt hår, eller lyse farger sammen med toffee, aprikos, bronse eller pastellrosa er også utrolig lekkert, tipser frisøren.

PASTELLSTRIPER: Her tester frisøren selv ut hvordan man kan bruke colorbugs i tuppene eller som striper i hele håret.
PASTELLSTRIPER: Her tester frisøren selv ut hvordan man kan bruke colorbugs i tuppene eller som striper i hele håret. Foto: FOTO: Sølvi Bjørnevoll.

Frisk opp håret

Gjør det selv

Lysten på pastellfarger i håret? Dette kan du glatt fikse på egenhånd. Her er frisørens tips:

  • Det finnes farger du kan bruke i tuppene selv. Kevin Murphy har for eksempel noen kritt-lignende produkter som du smører på tuppene for å få farge. Dette vaskes ut ved neste sjamponering.
  • En annen ting du kan gjøre er å bruke gel eller krem i tuppene for så å påføre valgfri øyenskygge! Dette er et enkelt triks og du kan få akkurat den fargen du ønsker. Bruk fingrene for å påføre fargen og bruk gjerne 5 centimeter av tuppene - eller mer. På denne måten kan du også lage tøffe effekter i luggen, eller striper i en annen farge til fest.
  • Er du blond i håret kan du bruke en kur eller balsam med farge i . Flere leverandører tilbyr fargepigmenter i både kur og balsam .
  • Prøv deg frem og farg tuppene i en pastellfarge, gjerne litt sterk, slik at den synes godt. Turkis, rosa og lilla ser man mye av nå, særlig i London.
  • En annen kul effekt er å la de lyse stripene dine få et slør av pasteller over seg. Her kan du gå for en lysere variant - hva med lys pastellrosa eller kald lilla?

Langt hår skal nesten glinse i solen, mener frisøren. Men dette kommer som regel ikke helt av seg selv.

- Her er trikset å bruke håroljer eller glansspray. Plei håret godt med gode produkter som er tilpasset ditt hår og din hodebunn. Jeg anbefaler å kure håret en til to ganger i uken, tipser frisøren.

Det finnes også mange andre gode hårtips når det gjelder oppfriskning av håret. For eksempel kan du prøve noe nytt.

- Husk også at forandring fryder, så hvorfor ikke klippe en skrålugg eller bli litt lysere?, spør Bjørnevoll.

Ønsker du en skikkelig våroppfriskning for håret, anbefaler også frisøren en glansvask, noen highlights, eller en ekstremkur hos frisøren.

Styling av håret

Når solen varmer og man kan kle seg i friske, fine farger er det også bra om håret matcher. Dessuten finnes det mange morsomme måter å style håret på , uten at det tar lang tid. Men det er smart å ha litt ustyr for hånden:

- Fletter og tvinning er alltid en hit om våren og sommeren. Løse oppsettinger er også veldig romantisk og enkelt. Det finnes så mange varianter av flettefrisyrer og det trenger ikke ta mer enn fem minutter på morgenen, mener frisøren.

Hun anbefaler deg å gå til innkjøp av noen enkle fliseklemmer og hårspenner, en god hårspray, saltvannsspray for å skape volum og bølger, og gjerne en metall-choker som du fester over hårstrikken når du går med hestehale.

- Da har du mange muligheter til å style håret ditt selv. Start for eksempel med å lage en sideskill. Trekk alt håret ned og bak, eller mot den ene siden. Flett en enkel flette helt ned til tuppene. Trekk så fletten mot den andre siden og fest tuppene inn, slik at de ikke vises, sier frisøren.

Selv kommer hun til å satse på glatt hår denne sesongen;

- Jeg har blitt helt forelsket i glatt hår igjen. Ellers blir det klassikeren med saltvannsspray som skaper strandfall. Jeg liker også looken med tomboy-hestehalen hvor den kan være rufsete og hverdagslig. Rufsete fletter, gjerne med sideskill, eller knuter og tvinninger, sier hun.

Prøv dette

STYLING: Frisøren er også glad i å sette opp håret sitt, her har hun gjort det med en klassisk knute som hun også viser på bloggen sin.
STYLING: Frisøren er også glad i å sette opp håret sitt, her har hun gjort det med en klassisk knute som hun også viser på bloggen sin. Foto: FOTO: Sølvi Bjørnevoll

Syns du det er vanskelig å få til fine frisyerer? Å se på videoer av hvordan det gjøres kan være til stor hjelp. Her kan du se to instruksjonsvideoer hvor frisør Sølvi Bjørnevoll viser deg hvordan du enkelt kan style håret ditt selv:

</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="464" src="http://www.youtube.com/embed/FAjGMQc0ibI" width="640"/> </p> </div>

Les også:

Få drømmesveisen

Derfor er håret statisk

Sveisen er tidløs og sexy

Alt om frisyrene her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning