Mineralmakeup på norsk

Den norske mineralmakeupen byr på mye positivt.

Publisert Oppdatert
For fem år siden startet Maria Niska skjønnhetssalongen Cosmobeauty i Oslo samtidig som hun de siste årene har brukt tiden på å utvikle det norske mineralmakeup-merket. Vi møter henne ved lanseringen av serien, som per i dag består av foundation, pudder, solpudder, blush, øyenskygger, lipgloss og linere.

- Norske kvinner er blant de mest krevende makeupforbrukerne i verden. Vi er blitt veldig bevisste på kosthold, hva vi legger på huden og om det er økologisk og sunt for oss, forteller Niska.

- Det var derfor viktig for meg å lage en naturlig makeupserie som ikke skal skade huden, men heller ha en pleiende effekt og samtidig passe både for yngre og eldre hud. Mineralsminken inneholder mye zink som pleier for eksempel akne, sier Niska.

Les også: Bort med rødheten

Les også: Hudpleie i kulden

Les også: Plettfri partymakeupSerien er utviklet i Norge i samarbeid med lege og norske stylister. Makeupen inneholder knuste mineraler som inneholder blant annet ingredienser som mica, titanium dioxide og krystaller, som skal dekke rynker og fine linjer. Noe av det mest revolusjonerende med serien er en foundation som i følge gründeren kan erstatte dagkremen slik at det går raskere å sminke seg.

- Hvis du har fet hud kan du droppe dagkremen og bruke den flytende foundationen alene, etterfulgt av pudder for å matte ned de blankeste partiene, sier Niska.

Har du tørr hud som mange skandinaviske kvinner er plaget med om vinteren, anbefaler Niska å bruke et fuktighetsserum i ansiktet før du påfører flytende foundation og litt lett solpudder der du ønsker å skulpturere og fremheve partier.

Lett partysminke

Nå som partysesongen er i gang, er det mange kvinner som lurer på hva man skal begynne med for å få frem det rette uttrykket. Men, du behøver ikke bruke veldig lang tid på å legge en makeup som passer på fest. Makeupartist Marthe prøver produktene og demonstrerer hvordan man kan legge en festlig look uten at det blir for mye av det gode.

- Det viktigste er å ikke legge for tykt lag med makeup på huden, sminken skal ikke legge seg i linjer men smelte inn i huden slik at overflaten blir jevn. Så er det fint å begynne med en typisk sotet look på øynene, sier hun.

Videre tipser hun:
  • Når du legger en sotet skygge på øynene, kan du blande skyggen med litt vann slik at du får ekstra kraftig farge på lokket. Ha klar en stor kost slik at du kan koste bort skygge som drysser under øynene.
  • Du kan også bruke en flytende eyeliner langs vippekanten, de letteste linerene å jobbe med er de som ikke er for myke, men heller ikke helt stive. Slik har du bedre kontroll og kan legge streken så tykk eller tynn som du ønsker.
  • Sminker du øynene dine kraftig bør du gå for naturlige lepper.
  • Avslutt med lett rouge i kinnene.
2 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen