Bort med rødheten

Du kan unngå plommerødt ansikt i kulden. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
Nå som det er så bitende kaldt er det nærmest umulig å gå utendørs uten å bli tomatrød i ansiktet. Én ting er vinterfriske kinn, en annen ting er når hele den vanlige hudfargen forsvinner og du står igjen som et jordbær.

Sensitiv hud

Den kalde temperaturen og bitende vind tvinger blodårene til å spare på energien, noe som kan gjøre nesen hvit og kinnene veldig røde. Når du da kommer innendørs og får varmen i deg, kommer det ekstra blod til kinnene og nesen, som gjør at du blir enda rødere, og du kan få tørr og sensitiv hud.

Les også: Hudpleie i kulden

Les også: Miljøvennlig skjønnhet

Les også: Plettfri partysminkeHeldigvis finnes det råd. Her har du tipsene:

Beskyttelse og kamuflasje
  • For det første er det smart å pakke deg inn i et stort skjerf som kan beskytte deler av ansiktet ditt når du er utendørs. Et tubeskjerf du også kan trekke over hodet beskytter både ansikt og hode. Alternativt kan en fleecehals brukes, dersom du trekker den opp mot nesen.
  • Om vinteren bør du bruke milde renseprodukter som er skånsomme mot huden. Bruk gjerne kremede varianter som kan tørkes av med en klut.
  • Om dagen kan du bruke en oljefri fuktighetskrem. Husk på at mange får ekstra tørr hud om vinteren, og mange bør derfor bytte ut sommerkremen med en rikere variant når kulda kommer. Velg helst en med solfaktor i siden solen kan gjøre mer skade på en sensitiv hud.
  • For å kamuflere rødheten i kulden, kan du bruke et grønntonet pudder som vil nøytralisere det røde i huden. Du kan også bruke en concealer som matcher din hudtone for å dempe fargen ytterligere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen