- Man skal føle seg fresh

Kule treningsklær handler ikke bare om komfort.

Publisert Oppdatert
Hvis du kjenner at det er vanskelig å komme seg opp av sofaen og ut på løpetur, kan du kanskje vurdere å fornye treningsgarderoben din!

Tina Berggård, PR-representant for Adidas, mener iallefall at tøyet vi har på oss hjelper på motivasjonen;

- Det er viktig å føle seg fresh på trening, mange motiveres nok litt ekstra av å se bra ut også når de trener, sier Berggård.

Løpende trend

Vi møter henne under Adidas' trendlansering for høsten 2011 hvor det er liten tvil om at sportsmerket ønsker at du skal synes under treningen.

Les også: Tøff på trening

Les også: Tren deg til sprettrumpe

Les også: Ned 5 kilo før sommeren- Vi ser sterke knallfarger som gult, blått, oransje, lilla og rosa. 80-tallsinspirerte farger som blant annet er inspirert av en av 80-tallets absolutt største idrettsstjerner, løpedronning Grete Waitz, sier Berggård.

Løping har blitt big business for klesmerket som ser at flere og flere snører på seg joggeskoene og tyr til utendørs trening. Dermed er også forbrukerne blitt mer bevisste og kravstore i forhold til komfort samt praktiske løsninger som superlette sko.

- Forbrukerne krever lette joggesko som kan øke løpsfølelsen og gi god demping. Samtidig er det viktig at klærne man bruker er laget i materialer som puster og sitter godt slik at alt holdes på plass, sier hun.

En annen synlig trend for høstens kolleksjon er yoga- og pilatesklærne.

- Her er det florlette, løse treningsbukser med haremsnitt som er det viktigste plagget. Også toppene har en avslappet passform, og fargene er mer dempet i pastell, forteller Berggård.

Fin rumpe

Silje Landevåg ved nettbutikken Getinspired.no kan fortelle at "hold in"-treningstøy har blitt en sterk trend som vil fortsette utover i 2011.

- Treningsbuksen fra Röhnisch som gir knallfin rumpe med "hold in"-effekt har vi solgt i bøtter og spann av. Den har fått gode omtaler mange steder, sier hun.

Hun forteller samtidig at treningstøy-trendene i sommer fortsetter inn i høsten når det gjelder passform, men fargene byttes ut med rødt, blått, grønt og oransje.

- Også mønstre er populært. Høstens kolleksjoner er preget av litt retro look på fargekombinasjoner og mønstre, sier Landevåg.

Kle deg etter aktiviteten

Når man skal igjennom en hard treningsøkt er det selvsagt viktig at klærne passer til aktiviteten, og Landevåg tipser seg om å velge treningsklær ut i fra bruk;

- Høy intensitetstrening krever materiale som puster, for eksempel mikrofiber og ikke bomull. Mikrofiber transporterer fuktighet, mens bomull beholder fuktigheten i tøyet. Til roligere treningsformer som pilates og yoga kan man bruke bomull da det er behagelig å trene i, tipser hun.

Når det gjelder passform velger man også den etter aktivitet og hva man er komfortabel med.

- Ofte passer tights og tettsittende topper til løping og spinning slik at man slipper å "rette på klærne" underveis. Til dans, yoga og Pilates ser vi en trend med litt løsere klær. Til generell trening i sal bruker man det man er komfortabel med, enten tettsittende modeller eller løsere. Men, det er uten tvil tights som fortsatt gjelder for de aller fleste, sier Landevåg. adidas220 Rhnisch

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning