Oppovertrening

Bakketrening gir sprettrumpe og fastere lår. Så enkelt kan det gjøres!

Publisert Oppdatert
Bakketrening gir deg en rekke fordeler, for eksempel bedret styrke, forbedret kondisjon og ikke minst bedre selvtillit. For om du blir god på bakkeløping, blir det enda lettere for deg å løpe på flat mark.

Treningsformen kan også inkluderes i hverdagen, uten at du egentlig tenker på at du trener.

I trapper

Treningseksperter anbefaler stadig å ta trappene fremfor heisen når du skal opp noen etasjer - ikke uten grunn siden det er veldig god trening i det lange løp.

Les også: Gå deg ned i vekt

Les også: Brenn fett i bakken

Les også: Bli fast i fiskenIkke bare trener du rumpe og lår hver gang du løfter bena i trappetrinnene, men setter du opp farten mens du går oppover, vil også kondisjonen bli satt på prøve. Hva med å teste ut trappegang hver eneste dag i noen uker? Da vil du garantert merke fremgang både i muskulatur og formen generelt.

Gå i fjellet

Våren er en flott tid å gå ut på tur, men isteden for å gå tur i skog og mark eller i parken, kan du legge de neste turene i fjellet. På samme måte som å gå i trapper, vil du også her utvikle mer muskler i kroppen og i tillegg bedre kondisjonen.

Tredemølle

Synes du det er mest praktisk å stikke på treningssenteret for en kjapp treningsøkt, kan du også trene bakketrening på tredemøllen. Etter fem minutter med oppvarming, kan du stille tredemøllen inn på bakkefunksjon og sette opp farten en del og øke etterhvert som du kjenner pulsen stige og svetten piple.

Step

På treningssentre har du også muligheten til å trene step i gruppetreningstimer. Om du orker, kan du jo prøve å telle hvor mange trappetrinn du faktisk går på en time på 55 minutter!

På kjøpesenter

De fleste store kjøpesentre har rulletrapper, rullebånd og heis, men mens du shopper kan du jo prøve å gå i trappene isteden for å stå helt i ro når du skal opp til neste etasje.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning