KVINNER OG KROPPSSPRÅK

Lukk igjen beina, gutter!

Damer har fått nok av menn som sprer beina og tar opp dobbeltplass. I USA kalles fenomenet "manspreading".

TRANGT: Beyonce sitter inneklemt mellom P. Diddy og Jay Z. Guttaboys ser ut til å ha det morsomst.
TRANGT: Beyonce sitter inneklemt mellom P. Diddy og Jay Z. Guttaboys ser ut til å ha det morsomst. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
IKKE GREIT: Kampanjen på New Yorks t-baner mot manspreading.
IKKE GREIT: Kampanjen på New Yorks t-baner mot manspreading. Foto: FOTO: N.Y.C. MTA

Hvem har ikke sittet klint opp mot vinduet eller balansert ytterst på et sete fordi fyren ved siden av skrever så voldsomt? Ingen kan ha så store testikler at det nødvendiggjør et slikt plassbehov.

Før jul ble det kjørt en holdningskampanje på New Yorks t-baner mot tankeløs oppførsel. Kampanjens motto/slagord var: Dude...Stop the spread, please. Nettopp menns spredning av beina har også fått sosiale medier til å koke. Hashtaggen #manspreading brukes flittig på Instagram og på Twitter.

En populær blogg på Tumblr, Men taking up too much space on the train tar det litt lenger og outer menn som ikke tar hensyn til medpassasjerer. Til allmenn spott og spe legger bloggen ut bilder av menn som velter seg utover setene. Personen bak bloggen er ikke alene. Tumblr-posten Move the Fuck Over har samme taktikk.

Her er noen eksempler på kjendiser som bedriver manspreading:

Stor nok til hele beinet

Menn kan hevde at det er en nødvendighet. At de ellers får vondt. Den samme forklaringen legger enkelte til grunn for at de ikke liker å bruke kondomer. De er nemlig så velutrustet at det ikke er plass til beistet. Den svenske sangeren Zara Larsson beviste en gang for alle at akkurat det er bullshit da hun la ut et bilde hvor hun hadde klart å tre inn hele beinet sitt i et kondom. Nær 75 000 personer har hittil likt bildet. Nicki Minaj hyllet 17-åringens kondomstunt og la ut lenke til bilde på sin egen Facebook-side.

Det er nok viljen heller enn fysikken som gjør at menn skrever uten tanke på sidemannen eller sidekvinnen. For det er uhøflig å ikke dra sammen beina litt.

La oss håpe at menn innser at det å være hensynsfull gjør at vi elsker dem enda litt mer.

Vil du lese flere slike saker? Følg Kvinneguiden på Facebook!

NOK PLASS: Zara Larsson beviser at det er god plass i et kondom.
NOK PLASS: Zara Larsson beviser at det er god plass i et kondom. Foto: FOTO: Zara Larssons Instagram

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning