Lekker lilla

Sprit opp sminken med en knæsj lillafarge!

Publisert Oppdatert
Til våren er det duse pastellfarger og syrinrosa som får det største fokuset i trendbildet, men enn så lenge kan du gjerne gå for knallsterke detaljer rundt øynene, og da spesielt lilla!

Vårøyne

Slik gjør du det;

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips


Vil du skape en farge som synes godt og varer lenge, bør du først og fremst sørge for å ha et godt grunnlag på øyelokkene. Påfør en øyenskyggeprimer etter øyekremen, og la primeren tørke godt før du går i gang med selve makeupen.
  • Til denne looken trenger du en skygge med gode pigmenter. Prøv skyggen på hånden i butikken, jo mindre gjennomskinnelig den er på huden, jo bedre pigmenter har den. Du bør også gå til anskaffelse av en svampapplikator. For en dus look er en øyenskyggekost det beste redskapet, men her vil svampeapplikatoren gjøre en bedre jobb. Påfør skyggen langs øvre vippekant i tre separate prikker med like stor avstand mellom dem.
  • Deretter gjør du det samme langs nederste vippekant, bruk enden av svampepåføreren til å lage litt mindre prikker. Ta en stor kost og gjerne litt transparentpudder på, og kost bort rester som faller ned på kinnene og under øynene.
  • Bruk den rene siden av svampen for å blande utover fargen fra innerste hjørnet av øyet og utover lokket. Trekk fargen oppover mot ytterhjørnet slik at du får en slags "vinge" på siden, dette bidrar til å gi øyet et visuelt løft.
  • Påfør litt lysere skygge innerst i øyekroken. For en dusere look kan du velge beige eller hudfarget, for en sterkere look kan velge en metallisk skygge. Legg gjerne litt helt oppe med brynkanten også.

Les også: - Rynker er ikke det verste

Les også: Naturlig sminket

Les også: De beste øyenskyggene

  • Om du skal bruke denne lilla skyggen om kvelden, kan du også øke fargeintensiteten ved å gjøre påføringssvampen litt våt for en ekstra sterk farge. I tillegg kan du legge enda mer farge langs hele nederste vippekant med en mørkegrå eller svart kohl-liner for så å duse ut med svampen.
  • Avslutt med et par strøk maskara på vippene, men ikke la det bli for tykt, poenget er at du skal vise frem øyenskyggen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning