Lekker høstsminke

Få en smakebit av årets høstsminke her!

Publisert Oppdatert
Makeupinspirasjon for denne sesongens makeup kommer fra mange forskjellige kanter. På mange catwalker har vi sett 1970-tallsinpsirert makeup alà Charlies Angels, for eksempel på Chloes visning. Andre looker som ble vist på catwalken denne høsten er futuristiske uttrykk med mye skimmerbruk og gotiskinspirert med mye eksperimentering med eyeliner og mørke lepper.

Leppestiften er tilbake

Leppestift er igjen i vinden etter mange år med lipgloss som den sikreste vinneren på leppene. Du finner leppestiften i alle farger, men det er spesielt mørkere farger som er trenden i høst. Tenk dype rødfarger, mørkelilla og kirsebær. Det er først og fremst de matte fargene som regjerer.

Les også: Viktig redskap for huden

Les også: Sminke på fem minutter

Les også: Skjul ugjevnheteneVil du ha en grunsjlook på makeupen din, kan du velge leppestifter som er litt mer transparente, men samtidig beholder en mørk farge. Slik blir looken rocka og litt "rusten".

En klassisk, matt rødfarge på leppene ser utrolig kult ut sammen med en flytende eyeliner på øynene. Hold kinnene nøytrale, og bruk en helt nøytral øyenskygge - om noen. Du kan også bruke en gloss over den røde fargen for ekstra skinn. Denne looken valgte for eksempel Donna Karan å style sine catwalkmodeller med til sin visning tidligere i år.

Nude og rosa

Forelsket du deg i de nude leppene og den rosa blushen i sommer? Ikke fortvil, i høst får du enda flere nyanser i disse fargetonene å velge i mellom. Når huden blir blekere passer disse fargene utrolig godt til ansiktet. Naturlige nudetoner, lyserosa farger, brun, beige og peachfarger finner du både på leppestifter, blusher og på øyenskygger. Du må gjerne bruke skimmer på kinnben og øyenbrynsben for en ekstra glød.

Sotede øyne fremdeles

Sotede øyne er en look som har eksplodert i det siste, og det er det god grunn til, det er en stil som kler de aller fleste. Nå beveger trenden seg bort fra de tradisjonelle svartsotede øynene mot en nyere og mer glossy look i bruntoner. Bruk gjerne en tykk og myk eyeliner i brun sammen med en kremet, brun øyenskygge med litt skimmer i for den sotede looken. Kombinerer du dette med leppestift og tilfeldige krøller, så har du en perfekt 90-talls grunsjlook!

Sjekk noen av smakebitene fra sesongens makeup øverst i bildeserien!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen