Skjul ujevnhetene

Usikker på hvordan du skal skjule kviser, mørke flekker og ujevnheter i huden? Prøv dette.

Publisert Oppdatert
Foto: Riktig utstyr og produkter er viktig for skikkelig dekke. Eksempler er en concealerkost fra Lancome, concealer fra Maybelline, concealer fra Helena Rubinstein, concealer og kost i ett fra Lancome, concealer fra Glo Minerals.

Ingen slipper helt unna mørke sirkler og kviser fra tid til annen - ikke en gang supermodeller. Men med en smart concealer og 5 minutter foran speilet kan ansiktet se plettfritt ut.

- Ingen er perfekte. Enten du har mørke sirkler, en kvise, et arr eller en aldersflekk, er det kjekt å kunne dekke over dette, sier kjendismakeupartist Joanna Schlipp til Ivillage.com.

Synes du det er vanskelig å bruke en concealer? Her har du triksene som frisker deg flott opp:

Mørke sirkler

Enten det ble sent i går kveld eller litt for mye vin til middagen, så vil en concealer kunne dekke de mørke ringene under øynene.

- Se etter en lysreflekterende formula i en ferskenfarget tone, fargen bør være lik din egen hudtone, eller en halv tone lysere, sier makeupartisten.

Les også: Pigmentflekker og behandling

Les også: Den nye sminketrenden

Les også: Rengjøring for kroppenHar du kraftige sirkler, anbefaler hun deg å velge en gultonet base slik at blå-og lillafargen på huden nøytraliseres.

- Er du rød under øynene, kan det lønne seg å bruke en concealer med grønntone.

Påfør concealeren under øynene etter at du har påført foundation. Bruk ringfingeren til å klappe den lett på. Om du vil legge helt inne i øyekroken, bør du bruke en god kost for å duse den ut. Avslutt med å legge et transparent pudder over slik at du fester concealeren og matter ned. Ikke påfør for mye concealer under øynene, det gjør vondt verre, og du får et kakete og sminket resultat.

Kviser

Opplever du å få kviseutbrudd fra tid til annen, og sliter med å dekke de til? Da skal du velge en concealer i nøyaktig samme farge som huden din. Ta sikte på en tørrere formula. En concealer uten olje holder seg lengre på huden, dessuten matter det området ned. Den lysreflekterende concealeren som fungerer godt under øynene fungerer dårlig på kviser:

- Hold kviseområdene så matte som mulig og pass på så concealeren blandes godt inn i huden. En vanlig feil er å bruke for mye produkter på kvisene og huden rundt. For å unngå dette, kan du påføre en liten mengde med grønn korrekturconcealer rett på kvisen for å kvitte deg med rødheten først. Deretter bruker du en annen concealer over og pudder for å feste dette, sier makeupartisten.

Om det er en stor kvise som du trenger å matte ned og dekke over flere ganger daglig, er det lurt å forsiktig tørke bort rester av den gamle concealeren og begynne på ny.

- Ikke fortsett å toppe gammel concealer med ny, det vil til slutt se ut som du har et concealer"fjell" i ansiktet ditt, sier hun.

Kilde: Ivillage.com HUD220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen