Viktig redskap for huden

Bruker du ikke ansiktstoner? Det er flere grunner til at du burde gjøre akkurat det!

Publisert Oppdatert
Foto: Det finnes flere tonere for ansiktet med bomullspads som er ferdigdyppet i toner og klar for bruk. Produkter fra Lancome, Elixir Cosmeceuticals, Dermalogica, Biotherm.

Selv om man bør ta vare på huden året rundt, er det mange kvinner som tenker ekstra mye over dette om sommeren. Gjerne fordi det er en tid man går med mindre sminke og ønsker en mer naturlig look for huden, og da blir skavankene ekstra synlige.

Beroligende toner

Den amerikanske hudeksperten Dr. Hadley King har spesialisert seg på dermatologi. Hun forteller om det absolutt viktigste redskapet til sommersunn hud; toner.

Hennes første råd er å ikke legge ekstra makeup over akneområder. Istedet skal du bruke en mild og beroligende toner til å fjerne olje og spor av skitt og ekstra talg i huden.

- Tonere er viktig for kvinner med fet hud, eller for kvinner som ønsker ekstra god rens på huden etter sminken er fjernet. Det er spesielt viktig når du bruker solkrem om dagen, sier King til nettstedet Ivillage.

Men, det er på ingen måte alt en toner kan gjøre for huden din. Hudlegen forklarer:

Minsker porer

Å påføre litt toner med en bomullspad eller fra en ferdig dyppet pad på boks over hele ansiktet for å fjerne resten av sminken og ekstra urenheter i huden, gjør at porene får puste bedre, og dermed unngår du at de blir større.

Riktig pH for huden

Ansiktshuden vår er normalt "sur" og har en pH-balanse mellom fem og seks. Etter at du har renset huden din med en ansiktsrens eller naturlig såpe, blir pH-balansen i huden forstyrret. Når dette skjer, trenger huden din tid til å nå tilbake til sin normale pH, og dette kan resultere i overproduksjon av olje og talg. En toner hjelper deg å oppnå pH-verdien raskere.

Beskyttelse

Tonere kan hjelpe deg å lukke porer og hudceller etter rens, dette reduserer sjansen for at urenheter utenfra penetrerer huden. Toner kan altså beskytte og jevne ut huden.

Fuktighet

Noen tonere kan hjelpe deg å binde fuktighet i huden slik at den ikke blir tørr og overproduserer olje, som igjen gir urenheter.

Inngrodde hår

Mange tonere inneholder glykolsyre eller a-vitaminsyrer som blant annet hjelper mot inngrodde hår som igjen fører til irritasjoner og kviser i hudoverflaten.

Jevner ut fargen

Har du problemer med hormonelle pigmentflekker? Da skal du prøve å bruke en toner med glykol-eller a-vitaminsyre. Dette vil nemlig hjelpe deg å jevne ut huden hvor den er misfarget. Men, her er det superviktig at du bruker en solfaktor for ansiktet etterpå. Bruk en solkrem som er spesialtilpasset huden din.

Toner-101

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning