Julegaver med god samvittighet

Slik får du luksus og veldedighet i samme pakke.

Julegaver med god samvittighet
Julegaver med god samvittighet
Publisert Oppdatert
Hvert år står vi foran utfordringen med å finne ut hva vi skal gi våre nære og kjære til jul. Ekstra gøy er det når vi klarer å legge litt tanke og hjerte i gavene våre. Men hva med å hive med litt samvittighet også?

Lite gjør mye


De siste årene har det vært fokusert mye på bevisstgjøring rundt miljøspørsmål og fair trade. Kosmetikkprodusentene følger på, og kundene ser også ut til å kaste seg med.

- Noen kunder er svært opptatt av dette. Mange handler hos oss fordi vi ikke tester på dyr, og for andre igjen betyr sosial ansvarlighet mye, som for eksempel at The Body Shop har et eget program for rettferdig handel. Majoriteten av kundene våre er kanskje ikke aktivt opptatt av dette, men vi merker at når vi forteller kundene om historien bak produktet, så viser de stor interesse - bevisstgjøring og informasjon er viktig, forteller Camilla Karstensen, Communication Manager i The Body Shop.

Les også: Lær deg partyfrisyrene

Les også: Sminkepungens must-haves

Les også: Slik løser du flokene


The Body Shop er en av de kosmetikkprodusentene som alltid har vist engasjement i samfunnsspørsmål. Kampen mot testing på dyr har vært deres hjertesak, men også rettferdig handel har blitt en viktig del av deres veldedige arbeid. De mener at lite kan gjøre mye når det gjelder bevisst valg av hva man kjøper.

- Det gir kundene en mulighet til å påvirke livssituasjonen til de som har vært med på å lage produktet. Kjøper man for eksempel et produkt med sheasmør hos oss, bidrar man til å skape arbeidsplasser for kvinner på landsbygda i Ghana, forklarer Karstensen.

Noe ekstra


Tidligere var miljøvennlig kosmetikk og produkter knyttet til rettferdig handel ofte forbundet med dårlig kvalitet og kjedelig design. Den tiden er forbi. Nå er det mengder av luksuriøse og lekre produkter med store og viktige veldedige prosjekter knyttet til seg.

- Det er absolutt mulig å ha gode, luksuriøse produkter i denne kategorien. Serien Spa Wisdom hos The Body Shop er for eksempel en velværeserie inspirert av spatradisjoner og ingredienser fra hele verden. Disse produktene inneholder blant annet soyaolje fra Brasil, aloe vera fra Guatemala og sesamolje fra Nicaragua, alle kjøpt ved rettferdig handel, forteller Karstensen.

Våre favoritter


Har du ikke vært så flink til å handle bevisst? Da kan årets julegavehandel være en fin mulighet til å komme i gang! Vi har plukket ut noen av våre kosmetikkfavoritter som gjør mer enn å gi oss en herlig følelse av luksus.

L'Occitane

L'Occitane er et kosmetikkmerke fullt av take og sjel. I tillegg til at alle produkter er helt naturlige er også emballasjen miljøvennlig. Selskapet jobber også med en rekke veldedige prosjekter gjennom sin egen organisasjon; L'OCCITANE Foundation.

Vi liker produktene fordi de har et nydelig, rustikt design som minner om den franske landsbyen. Duftene er naturlige og produktene er av god kvalitet. De egner seg like godt som hudpleieprodukter som dekor på baderomshyllen. Lekkert!


The Body Shop

The Body Shop har alltid gått foran som et godt eksempel når det gjelder veldedige prosjekter, også før bølgen av samvittighet kom som en trend for et par år siden. Det hele begynte med kampen mot testing på dyr. Nå er det mye mer. Rettferdig handel og arbeid mot trafficking er nye prosjekter som er viktige for dem.

Vi elsker produktene til The Body Shop! Deilige dufter, gode konsistenser og spennende produkter holder oss interesserte år etter år. Vi elsker også følelsen av å komme inn i butikken. Hyllene bugner av produkter og innbydne og deilig lukter frister oss igjen og igjen.

Neal's Yard Remedies

Disse har gjort hjemmeleksene sine på alle felt. Ikke nok med at produktene er helt naturlige, også kremkrukkene er laget på en miljøvennlig måte, og med akkurat nok plass til at kremen holder seg godt, uten kunstige tilsetningsstoffer. Produktene testes ikke på dyr, og produsenten støtter også mange veldedige prosjekter.

Friskt og særegent design som ser luksuriøst og lekkert ut! Utvalget av produkter er stort og de mange gavepakningene er alltid pakket i superfine esker. En perfekt gave.Mama Mio

Disse produktene er laget spesielt for kvinnekroppens mange utfordringer, spesielt i forbindelse med graviditet og tiden etter fødsel. Gjennom veldedighetsprosjektet Look good... Feel better hjelper Mama Mio kreftpasienter på en annerledes og spennende måte. Ved å tilby pasientene tips om makeup, parykker og annen ønskelig styling hjelper de kvinner som føler seg på sitt verste. Dermed øker de kvinnenes selvtillit og styrke i en tid da de trenger det som mest.

Disse produktene er skikkelig jenteluksus. Et feminint og lekent design satt sammen med navn som Boob tube, Lucky legs og Shrink to fit gjør oss glade. Med god kvalitet og en luksuriøs feeling er det lite å lure på. Disse ønsker vi oss!

Boots Extracts

Denne velværeserien fra Boots-apoteket er laget kun med ingredienser fra bærekraftige kilder og bidrar til en samfunnsansvarlig handel. Med rettferdige priser og en bevisst holdning til samarbeidspartnere lover Boots at dette er produkter du kan kjøpe med god samvittighet.

Syns du apotekvarer er kjedelig? Da har du ikke sett disse lekre hudpleieproduktene fra Boots-apoteket! Stilige, gode, og ikke minst billige. Perfekt, velduftende hverdagsluksus.
Burt's Bees

Dette kosmetikkmerket har alt en bevisst forbruker ser etter. Naturlige produkter, miljøvennlig emballasje og produksjon, rettferdig handel og veldedige prosjekter. Verdier og ideologi står høyt opp på prioriteringslisten hos Burt's Bees, så her er alt på plass.

Disse produktene oser naturlig ingredienser og god samvittighet. Spesielt barneproduktene er store favoritter, og trygge valg for de som ser etter milde og naturlige produkter til barna. Det særegne retroinspirerte designet gjør seg også godt på baderomshyllen.


Bare Escentuals

Dette kosmetikkmerket engasjerer seg i flere temaer gjennom prosjektet BE Cares. Både hudsykdommer som Rosacea og hudkreft har vært viktige saker for dem. I år er kampen mot Altzheimer det aktuelle veldedighstsprosjektet. BE Cares har også engasjert seg i The Sunshine Lady Foundation som hjelper kvinner med utdanning, for å forebygge fattigdom og mishandling.

Bare Escentuals har erobret en hel verden med sin mineralsminke. Unike kvalitetsprodukter blandet med et feminint design er en sikker vinner. Vi er fortsatt forelsket, og mye tyder på at fasinasjonen vil vare.

locc 479-kr Untitled-2 ggjhghj boots fjhgkjlkl fgygyyu

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning