Sminkepungens must-haves

Mer enn dette trenger du ikke!

Sminkepungens must-haves
Sminkepungens must-haves
Publisert Oppdatert
Er du en av de som liker å se bra ut, men som sjelden bruker mye tid og penger på make-up? Med disse produktene i sminkepungen har du alle verktøyene du trenger for å lage fine looks både til hverdags og til fest. Her får du tipsene om hva du alltid bør ha for hånden og hvordan du får mest mulig ut av produktene dine!

Concealer

En god concealer i riktig fargetone gjør mirakler for huden din og hører hjemme i alles sminkeveske. Bruk derfor god tid på å finne fargenyansen som passer deg. Bruk den på mørke ringer under øynene og på partier som er røde eller ujevne.

Foundation

Foundation er det sminkeproduktet som det er verdt å legge litt penger i. Her er også fargenyansen helt essensiell. Spør om råd i parfymeriet når du handler slik at du er sikker på å gjøre et godt kjøp. Husk også at det er forskjell på foundations i forhold til hvilke hudtyper den er ment for. Pass på at du får en variant som passer deg og din hud.

Vippetang

En god vippetang gir et mer åpnent uttrykk i øynene og gir deg vipper som virker mye lenger. Dette er et skikkelig superprodukt som du raskt blir avhengig av! Mange kvier seg for å bruke det fordi de syns det er vanskelig å få til. Øv deg i ditt eget tempo og finn metoden som passer for deg. Det er verdt investeringen!

Maskara

Alle må ha en maskara i sminkevesken sin. Sats på en variant som gir et hverdagslig og enkelt uttrykk, men som i tillegg kan gjøres mer dramatisk ved hjelp av flere lag. Da har du en maskara som passer både til hverdag og fest.

Eyeliner

En eyeliner er et godt redskap for å gi makeupen en mer definert look. Både en blyantliner og en flytende variant har mange muligheter, så her kan du velge deg den du liker best å jobbe med. Bruk en tynn linje til hverdagssminken, eller dropp den helt hvis du har liten tid. Legg en tykkere linje til kveldsbruk og eksperimenter gjerne med ulike stiler. Prøv deg på en 60-tallsinspirert tykk linje med tydelig vipp på enden, som er hot i høst, eller bruk den for å skape en sotet look sammen med øyeskyggepaletten din.

Øyeskygge

Har du en øyeskyggepalett med fire eller fem farger har du alt du trenger til de fleste looks. En variant med ulike bruntoner og én knallfarge, eller en palett laget for en grå og sort sotet look, slår aldri feil. Bruk de nøytrale tonene til hverdags og sprit opp med en knallfarge eller en hardere sotet look til fest.

Husk at du kan få sterkere og mer vågale farger hvis du fukter øyeskyggekosten litt før du bruker den.

Du kan også variere uttrykket ved å legge skyggen på forskjellige måter. Bruk en nøytral skygge på hele lokket en dag, legg til en mørkere nyanse i ytterkanten av øyet den neste, og fyll hele lokket og underkanten av øyet ved en annen anledning. Mulighetene er mange, selv med få farger.

Brynfarge

Å ramme inn øynene med fine bryn gjør mer for ansiktet enn mange tror. Selv om du skulle ha fyldige og store bryn er det fint å jevne ut fargen med litt øyebrynsfarge. Bruk enten en brynsblyant eller brynskygge, alt ettersom hva du syns er enklest å jobbe med. Husk at en blyant kan gi harde streker som fort ser unaturlig ut. Bruk den derfor forsiktig og dus gjerne strekene ut etterpå.

Blush

Friske kinn kan være det lille ekstra som tar en makeup fra flott til fantastisk! Ikke vær redd for å prøve ulike nyanser når du skal kjøpe deg en rouge. Mange velger fort en nøytral rødrosa variant som føles trygg, men ofte kan en friskere nyanse være vel så fint, og gi et mer ungdommelig preg. Dette avhenger selvsagt av hudtone og alder. Det gjelder å prøve seg fram.

Leppestift

Med en leppestift i vesken, går du raskt og enkelt fra gusten til fresh. Skaffer du deg en frisk og fargesterk variant kan du bruke én og samme leppestift til hverdags som til fest. Påfør et tynt lag og klapp den inn i leppene for en dus, «stained» look til hverdags og bruk et tykkere lag som gir et fargesterkt uttrykk til kvelden.ferdigtw ferdig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning