Hudpleie på solferie

Du bør ta ekstra hensyn i sommersolen. Eksperttipsene får du her.

Publisert Oppdatert
Norske kvinner ser ut til å fortsette å forgude solen selv om den er hudens aller verste fiende. Det mange ikke forstår er at man fremdeles kan nyte solen og få fin farge selv om man beskytter seg med solfaktor.

Når man soler seg kan solskader oppstå overalt, spesielt i ansiktets uthevede områder som nesen og kinnbena. Kvinner har også en tendens til å glemme å beskytte huden på en daglig basis og selv på sommerdager på stranden glemmer de å beskytte huden på ørene, rundt nakken og ned til brystet. Dette skjer spesielt ofte på de dagene man ikke er på stranden. Vi burde alltid beskytte disse områdene.

Hudpleieprodusenten Olay har følgende tips:
 • Husk at solskader skjer hver dag hele året, ikke bare om sommeren. Derfor er beskyttelse med solfaktor i fuktighetskremen eller foundation ideell.
 • Pass spesielt godt på områdene som nakke, ører, nese og kinnben og hender. Halsen og hendene er områdene som gir vekk alderen din hvis man ikke er forsiktig.
 • Solen kommer gjennom vinduet, det er derfor viktig å beskytte huden på lengre bilturer.

Les også: Sommervakker hud

Les også: Slik unngår du pigmentflekker

Les også: Vær naturlig vakker • Bruk klær som beskyttelse i tillegg til produkter. Hatt, skjorte med krage eller klær med solfaktor. Audrey Hepburn er et strålende eksempel på en kvinne med vakker, blek hud. Man kunne se at hun tok vare på huden og hun ble ofte avbildet i hatt.
 • Skal du på stranden er det nyttig å ha med seg en parasoll eller paraply til å sitte under. Husk allikevel at sand reflekterer lys. Til og med i overskyvet vær kan du få solskader, og parasollen er dermed ikke beskyttelse nok alene.
 • Unngå solen når den er på det sterkeste og forsikre deg om at du tar nok pauser fra solen.
 • Husk at UVA-lys er ikke den største bidragsyteren til brunfargen din, men en desto større bidragsyter til aldringstegn.
 • Ideelt sett bør man også ha et ansiktsprodukt med antioksidanter som Vitamin E eller Carnosine. Antioksidantene hjelper til med å bekjempe skader fra løse atomer. Noen av disse stammer fra solen, mens andre stammer fra forurensing, røyking og andre skadelige faktorer.


 • De har også noen generelle hudpleietips for ferietiden:
 • Under flyreiser og opphold i rom med air condition som tørker ut huden, er det nyttig å ta med seg en liten dose fuktighetskrem i håndvesken. Ved å påføre kremen regelmessig under flyturen kan man unngå at rynker som stammer fra tørr hud, oppstår.
 • Når man drar på ferie og lar den vanlige fuktighetskremen være igjen hjemme, mister vi fordelene huden har av regelmessig tilførsel av vitaminer og peptider. Det er derfor anbefalt å opprettholde bruken av den kremen selv under ferieperioder.
 • Selv om sommerferien skal være en tid for avslapping kan nok de fleste av oss være enig i at selve reisen til feriedestinasjonen kan være stressende. Under stress blir fuktighetsbarrieren svekket og huden mister fuktighet. Fuktighetskremer kan bidra til å forsterke fuktighetsbarrieren slik at den opprettholder fuktighetsnivået og kjemper imot stresseffekten.
 • En ansiktsmassasje er også bra for stresset hud. Er man varm og klam kan man sette kremen inn i minibaren eller i et kjøleskap for en periode. Ved påføring vil man få en kjølende effekt som stresser ned huden.
 • Hvis man absolutt vil ha den gylne gløden en brunfarge gir, anbefales det å bruke en selvbruningskrem som bygger opp fargen over tid. Selvbruningskremer kan gi deg den vakre solbrune huden som appellerer til kvinner. Kremene inneholder som regel ingredienser som DHA som fester seg til hudcellene i hudoverflaten og skaper en gyllen farge av melatonin som ser ut som ekte brunfarge.
 • Kilde: Olay

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning