Hudpleie fra 15 til 55

Hva skal man bruke når? Tipsene får du her.

Publisert Oppdatert
Hudpleie handler i bunn og grunn om å holde huden frisk og vakker så lenge som mulig. Men, uavhengig av gener, kan man ha én eller flere perioder i livet hvor kroppen på en eller annen måte er i ubalanse, noe som igjen kan slå ut igjennom huden.

Om man dessuten er født med en spesiell hudlidelse, enten det er akne eller eksem, må også mer dramatiske tiltak enn normal hudpleie settes i verk.

Brems rynkeneVed siden av rens morgen og kveld, samt peeling et par ganger i uken, er det nødvendig å supplere på med næring, behandling og fuktighet. Om man i utgangspunktet har en normal hudtilstand, kan dette være en pekepinn på når og hvilke anti-age-produkter du skal bruke. Skjønnhetsprodusenten Dermanor gir deg tipsene:

Under 20 år

Huden er enda fast, frisk og sunn. Da trenger du bare å bruke et lett fuktighetsprodukt, helst med antioksidanter, og solkrem med UVA- og UVB-filtre ved soling.

20-25 år

Les også: Pigmentflekker og behandling

Les også: Hold huden ung

Les også: Eksperttipsene fra OlayI denne perioden vil du merke begynnende, små mimikkrynker mellom øyenbrynene og antydning til linjer under øynene. Det er smart å starte med et lett fuktighetsprodukt med antioksidanter, lett øyekrem og en solkrem med UVA-og UVB-filtre, samt antioksidanter.

25-35 år

Her begynner du å merke gradvis tap av elastitet under øynene, litt mimiske rynker rundt munnen og tap av elastitet på halsen.

Du bør bruke en ansiktskrem og øyekrem som inneholder antioksidanter og antirynke-ingredienser. Hudeksperter anbefaler at du bruker et glykolsyre-produkt under kremen, at du bruker ansiktskremen også på halsen. Husk også på solkrem med UVA-og UVB-filtre.

45-55 år +

Brune aldersflekker blir mer synlige, huden blir tydelig mindre elastisk på halspartiet og rynker er blitt markerte.
  • Ansiktskrem, øyekrem og halskrem med antioksidanter, aktive antirynke-ingredienser, plantehormoner, peptider og fettstoffer/oljer som bedrer hudbarrieren.
  • Glykolsyre-produkt under kremen, helst med tilleggsingredienser mot pigmentflekker.
  • Antiage hånd/kroppskrem - gjerne med glykolsyre og ingredienser mot pigmentflekker.
  • Anti-age-solkrem med UVA- og UVB-filtre + antioksidanter.
Glycol-Smoothing-Cream-690k matis220 priori220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning