- Avhengige av hårspray

- Det typiske for nordisk hår er at det inneholder lite volum, sier frisør Carina Fisher.

Publisert Oppdatert
- I Norge elsker vi langt hår og vegrer oss ofte for å klippe det. I tillegg ønsker vi stort hår, derfor er hårsprayen vårt hemmelige våpen, sier frisør Carina Fisher.

Vi elsker hårsprayen

Vi møter henne under Franck Provost-lanseringen av stylingserien 24 hour som L'oréal Paris står bak.

Fisher forteller at det som kjennetegner nordisk hår er mangel på volum, og vi er derfor er nærmest avhengige av hårspray.

Les også: Video: Få stort hår

Les også: Video: Høstens hårtrend

Les også: Video: Flett deg til catwalken- Men ønsker du volum er det samtidig viktig å ikke bruke produkter som føles seige i håret, det tynger nemlig mer enn å skape volum. Gå heller for produkter som skaper volum og hold samtidig som de gir håret luft og bevegelse, sier frisøren.

- For optimalt volum er det viktig å preparere håret før du begynner å style det. bruk varmebeskyttelse og volummousse i før du begynner å føne det, sier Fisher.

Andre tips er også å ha redskaper som en naturbørste, en kam med store tagger og en rundbørste klar for å skape kraftig effekt.

Volumtipsene
  • Hvis du ønsker volum i håret som skal henge løst, skal du gå for en volumspray som ikke låser håret slik at det blir stivt.
  • Ett tips er å sette opp håret løst med fliseklemmer, spraye godt over, og slippe det løst igjen.
  • Når håret et håndkletørt, sprayer du i varmebeskyttelse, kamme deretter i en volummousse med en kam med store tagger. Fokuser på hårrøttene når du blander inn volummoussen.
  • Bøy hodet fremover og føn håret opp-ned for ekstra effekt.
  • Du kan også rette deg opp igjen og bruke en rundbørste som du drar opp håret med mens du føner, og avslutter med runde kanter i tuppene for å skape fylde ytterst.
  • Når håret er tørt, gre gjennom det, tupere hårrøttene forsiktig med en naturbørste og gre lett over for å få en jevn krone.
  • Spray over med en tørr volumspray mens du løfter håret, spray også litt under håret.
fisher220- fisher220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen