Grov og ujevn hud?

Ekspert forteller deg hvordan du pleier den.

Grov og ujevn hud?
Grov og ujevn hud?
Publisert Oppdatert
Svært mange kvinner plages av store porer, hudormer og ujevn hudtone i ansiktet. Men finnes det løsninger, eller er dette noe man må lære å leve med?

Vi møtte Linda Nelson, MD og Director of Education ved ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi da hun var i Oslo for å forelese om hudpleie. Hun mener at det er mulig å pleie enhver hudtype til det bedre så lenge man bruker produkter tilpasset ens personlige behov.

A-vitamin og glykolsyre

- Men generelt kan vi si at bruk av produkter som gjenoppretter huden, minimerer oljeproduksjon og akselererer ny celleaktivitet, vil bidra til en sunnere, mer synlig jevn og klar hud, forteller Nelson til Kvinneguiden.no.

Les også: Dette frykter vi

Les også: Gjør huden sommerklar

Les også: Kviser av solkremBruk av salisylsyre og glykolsyre kontrollerer oljeproduksjon i huden og holder porene rene. I tillegg mener Nelson at å inkludere vitamin-A i hudpleien, vil stimulere hudceller til å fornyes og redusere produksjonen av sebum, som skaper urenheter i huden.

- Bruker du pads med glykolsyre som toner i kombinasjon med A-vitaminkrem, vil huden bli glattere, hudormer være under kontroll og porene bli mindre synlige, mener Nelson.

Utsett rynkene

De fleste av oss vet at vi bør beskytte huden i solen, og Nelson understreker at bruk av solbeskyttelse er den absolutt viktigste hudpleierutinen du kan ha.

- Bruker du en beskyttende dagkrem, vil huden din være bedre beredt i møtet med vær, vind og solstråler. På sommerstid bør du i tillegg bruke en solkrem over den beskyttende dagkremen, sier hun.

På grunn av vår sarte og lyse hud er kvinner i Skandinavia ekstra utsatte for å få pigmentflekker og ujevn hud, og særlig hvis man hormonell prevensjon som p-piller. Det kan være vrient å reversere hormonelle pigmentflekker, dermed er dette nok en grunn til å beskytte seg mot solen. Men, når skaden først har skjedd, er det likevel mulig å redusere de mørke områdene i huden, mener Nelson.

- Mens det er lite vi kan gjøre med hormoner, kan misfarging på overflaten av huden rettes. For eksisterende pigmentproblemer, kan vi stimulere til ny celleaktivitet med vitamin A. Ved å aktivere produksjonen av nye hudceller, kan de gamle, fargede cellene reduseres. Du kan unngå å få flere flekker eller at flekkene blir mørkere om sommeren ved å kontrollere pigmentproduksjonen. Da må du bruke en god dagkrem som hjelper deg å beskytte DNA i cellene mot UV-stråling fra sola. Selvfølgelig må vi også bruke en solkrem for å redusere melanin- og pigmentaktivitet, og beskytte huden, sier Nelson.

Hun anbefaler deg å bruke en krem som inneholder solfaktor, titandioksid, sinkoksid og naturlig melanin for å beskytte huden mot UV-aktivering av hudens pigment. Obagi220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning