Smink øynene store

Få frem de vakre øynene dine på denne måten.

Publisert Oppdatert
Uansett hvilken form du har på øynene kan du sminke de "større", og dermed fremheve blikket.

Prøv med disse triksene!

Base først

Begynn alltid med å legge en nøytral matt baseskygge over hele lokket. Denne skal nesten ikke synes, men den skaper et godt underlag for resten av makeupen.

Lys skygge innerst

Vil du skape en tydelig illusjon av større øyne, kan du legge en lys skygge på brynsbenet rett under øyebrynet. Ønsker du en ekstra tydelig effekt kan du bruke en skimrende skygge, og du kan også legge litt innerst i øyekroken.

Les også: Fashionistalakken alle vil ha

Les også: Vakker hverdagssminke

Les også: Lær å legge punktvipperMørk skygge ytterst

For å åpne opp enda mer og "løfte" blikket, skal du legge en mørk skygge i globallinjen med vekt på ytterhjørnet av øyet.

For en dypere farge kan du blande skyggen med litt vann på kosten. Slik holder den også lenger.

Eyeliner ytterst

Du kan gjøre mye med både våt og tørr eyeliner for å skape en forstørrende effekt og ramme rundt øynene dine. Her må du være stødig på hånden så streken ikke blir ujevn.

Synes du det er vanskelig, start med en khol-liner som du kan duse ut som du vil fremfor en våtliner. Legg linjen ytterst langs øvre vipper, og dus eventuelt ut med en kost, så resultatet blir jevnt. Trekk linjen oppover i litt tykkere linje hvis du vil ha en retro-look.

Krøll øyenvippene

Om du ikke har naturlig lange øyevipper kan en vippetang være en god investering. Bruk alltid vippetangen før du påfører maskara - aldri etter.

Nedre vipper

Mange makeupartister unngår å legge særlig med maskara på nedre vipper fordi det ofte kan "lukke" øynene mer. Dette gjelder for noen kvinner, men for enkelte kan maskara og eyeliner nederst skape en god og dramatisk effekt.

Når du påfører maskara nederst, hold børsten vertikalt og trekk den frem og tilbake. Om du bruker eyeliner nederst får du en myk og naturlig look hvis du duser den ut med fingeren eller en svamp.

Falske vipper

En hel remse eller punktvipper gir blikket det lille ekstra til den spesielle anledningen. Om du synes det blir for mye med en hel remse, kan punktvipper i ytterkantene gjøre susen. Bruk et godt vippelim og pinsett til påføring, la det tørke og legg litt maskara over. Øv det gjerne på forhånd!

Stell brynene

Brynfasongen spiller en større rolle enn du tror. Få gjerne en øyenbrynsekspert til å nappe brynene i rett fasong for ansiktet ditt, legge litt farge på og gi deg en mal å følge når du selv skal nappe brynene. Da kan du enkelt vedlikeholde selv. Skygge2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning