Glatt og myk

Slik holder du huden ung og vakker.

Publisert Oppdatert
Vann er alltid sunt å drikke, både for det indre maskineriets skyld, men også for utseendets skyld!

Tørker ut

Likevel er det ikke bra med for mye vann utenpå huden dersom du vil holde den ung og frisk.

Det er nemlig slik at vann tørker ut huden og vanlig vann som kommer i kontakt med huden, tar med seg mye av hudens naturlige oljer som hjelper den med egen fuktighet .

Jo oftere hud kommer i kontakt med vann, jo tørrere blir den, dersom ikke de naturlige oljene blir erstattet.

Om du trener og dusjer hver dag vil huden etterhvert bli uttørket, så hvordan skal du da unngå å få flassete og linjete hud ?

Slik gjør du

  • For å unngå at vannet tørker ut huden for mye er det viktig at vannet ikke er for varmt da det varme vannet trekker ut mer olje fra huden enn det kaldt vann gjør. Derfor kan det lønne seg å skylle ansiktet i kaldt vann.

  • Ta deg en rask dusj. Jo lenger du er i kontakt med vann, jo mer olje mister huden. Ikke ta lange, varme dusjer om du har tørr hud.

  • Dersom du ikke er skitten trenger du egentlig ikke bruke såpe hver gang du vasker kroppen din. Det er helt greit å bruke såpe på de områdene du svetter, for eksempel under armene og i skrittet, men resten av kroppen blir ren nok av å stå under vannstrålen.

  • Om du trenger såpe, bruk en såpe anbefalt for tørr hud og som inneholder pleiestoffer som kan erstatte hudens naturlige pH-balanse. Spør på apoteket.

  • Når du tørker deg skal du helst klappe huden tørr med et håndkle til det ikke drypper fra huden mer. Ikke gnikke på huden.

  • Bruk en god fuktighetskrem på kroppen og ansiktet med en gang etter at du har vært i kontakt med vann.

  • Ha en håndkrem stående på jobb og ta gjerne med deg en ansiktsspray i vesken.    Kilde: About.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning