Hold deg ung

Begynner ansiktshuden å miste gløden? Vi gir deg med noen hverdagstriks for en fastere hud.

Publisert Oppdatert
Det er mye som setter sine spor i huden vår, og mest utsatt er ansiktet vårt. Vi møter hardt vær og vind og forurensing, vi smiler og gråter, stresser og myser, ikke rart at huden blir utslitt.

Ytre faktorer

Og det er jo sant; vi skal selvsagt leve og kunne kose oss. Men, det er flere ting du kan tenke på for å passe på ansiktets overflate og mye du kan gjøre for å sinke aldringsprosessen.

Den naturlige aldringsprosessen starter så tidlig som i midten av 20-årene, men mye av dette blir påvirket av ytre faktorer og de kan du faktisk gjøre noe med.

Forebyggingen av rynker behøver ikke være vanskelig, her er hva du skal passe på;

Mild såpe

Når du vasker ansiktet ditt, bruk en mild såpe fremfor en sterk som lett tørker ut huden din.

Sov på rygg

Når du sover er det best for ansiktshuden din å ligge på ryggen slik at puten ikke klemmer og sliter på huden din over natten som den gjør om du ligger på magen eller siden. Dette er ikke så lett å kontrollere, men om du forsøker, kan det hende at du venner deg til en annen sovestilling.

Unngå tørr luft

Det er helt klart best å bo i et fuktig klima fremfor et tørt klima, dette er fordi huden lett tørker ut i tørr luft. Om du bor i et tørt klima er et godt tips å bruke fuktighetsspray i ansiktet.

Pass på solen

Du bør ikke utsette ansiktet for direkte sollys mellom klokken 10 på formiddagen og klokken 16 på ettermiddagen. Sol er definitivt det som fremskynder aldringsprosessen mest fremfor noe annet. Vi trenger alle litt sol på kroppen, solen gir oss mye god vitamin D. Likevel; alt med måte. Bruk solkrem og ikke bli brent, om kvelden er det viktig å bruke en god fuktighetskrem.

Bevegelsesrynker

Det kan være godt for huden din at du gjør ansiktsøvelser av og til. Men når du åpner opp munnen din, ruller leppene, løfter øyenbryna og beveger det du kan i to minutter, skaper bevegelsene rynker etterhvert.

Trene

Å trene minst to til tre ganger i uken hjelper også på blodsirkulasjonen i kroppen, noe som er med på å holde deg ung, frisk og sprek. Dessuten frigjøres endorfiner i kroppen som gjør at du slipper løs stress og bekymringer og " sinnarynker" reduseres.

Stump røyken

Røyking er det som setter mest aldringsspor i huden ved siden av sol. Det sier seg selv at du bør holde deg helt unna røyk for å holde deg ung. Hvis du slutter å røyke kan huden faktisk se hele åtte år yngre i løpet av en viss periode! Dette avhenger selvsagt av hvor lenge du har røyket, men slutter du nå, er sjansene større!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning