Frisørkupp før jul

Du kan spare masse penger på denne måten.

Frisørkupp før jul
Frisørkupp før jul
Publisert Oppdatert
Frisørsalongene opplever skikkelig kunderush nå før jul, og det er ikke så rart når de fleste av oss ønsker å se freshe og pene ut til jule- og nyttårsfestene.

Men en real hårfiks koster som regel en god slump med penger. Det mange ikke er klare over er at man kan spare mye på å få håret fikset enten hos frisørlærlinger eller hos elever på frisørskoler.

Les også: Lær deg partyfrisyrene

Les også: Superproduktene for ditt hår

Les også: Hot på julebordet


Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll er også hovedlærer ved Norsk frisør- og hudpleieskole i Bergen. Hun forteller at de har kundedager hver dag og at dette er et tilbud som man kan benytte seg av i de fleste byer i Norge hvor det finnes en frisørskole.

- Vi har mange kunder, men fremdeles er det mange som blir overrasket over at et slikt tilbud finnes. Hva med å teste ut en luksuskur hos oss med føn og styling til julefesten? Det er nesten gratis, smiler Sølvi.

Dette får du

Som kunde kan man få stort sett det man ønsker av hårfiks hos frisørelevene, klipp, farge, fiksing av bryn, striper, både med hette og folie, oppsett, makeup, kur og mye mer. Det eneste Sølvis studenter ikke gjør er å sette på extensions.

- Men går du for å få behandling på skole må du også huske på at de er elever. De er helt ferske og har kanskje ikke gjort foliestriper mer enn én til to ganger før. Å legge tette, fine striper er ingen lett sak. Her trengs det øvelse og tid. Elevene kan av og til være litt usikre og redde for at kundene ikke skal bli fornøyde, men derfor bruker de også litt ekstra tid, sier frisøren.

Samtidig understreker hun at frisørelevene blir superdyktige på fargeteorien og da spesielt lyse farger, som kan være vanskelig.

- De har flere omfattende prøver og tester underveis for å kvalitetsikre, forteller Sølvi.

Ønsker du en hårfiks hos frisørelev bør du beregne 1,5-2 timer på en klipp gjort av en fersk elev. Elever som har gått på skolen i én sesong bruker rundt én time på en klipp.

- Foliestriper tar lengst tid, alt etter hvor mange farger og hvor tette de skal være. Men lærerne skal sjekke gjennom hver behandling og godkjenne både under farging og etter, forsikrer Sølvi.

Så mye sparer du

Vil du gjøre et realt kupp, bør du skyndte deg, iallefall hvis du bor i Bergen. Sølvi forteller at siste kundedag på skolen deres er fredag 9. desember.

Likevel kan det hende at det er andre skoler i landet som tar imot kunder en stund til. Og finner du ikke en frisørskole, kan du bestille time hos lærling på frisørsalong og få opp til halv pris på hårfiksen.

- På skolen hos oss koster det 129 kroner for å klippe seg. Pris i salong er fra 640 kroner. Det tar lenger tid hos en frisørelev, men de er utrolig dyktige! Farge koster fra 249 kroner på skolen og i salong ligger prisen fra 650 kroner og oppover, opplyser Sølvi.

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!Slvi3 Hrtilbehr220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning