Hot på julebordet

Slik holder du deg het gjennom hele festsesongen!

Hot på julebordet
Hot på julebordet
Publisert Oppdatert
På fest er det viktig å føle seg bra! Så hva gjør du når julebordet nærmer seg og du føler deg gusten, grå og langt fra festklar?

Vi har fått noen gode tips fra Ann-Kristin Stokke, erfaren hudpleier og fagsjef hos Tekon, om hva du bør satse på, hvordan du får huden til å gløde og energien til å boble. Et perfekt kick før årets største festsesong.

Skrubb

Å eksfoliere huden er en enkel og rask måte å gi huden en ekstra boost på. En eksfoliant fjerner døde, gustne celler og etterlater huden ren og klar. Dersom du har store planer om å være dronning gjennom hele julebordsesongen, bør du begynne å eksfoliere regelmessig to til tre dager i uken, et par uker i forveien. Ikke glem å eksfoliere de tørre leppene med en mild eksfoliant for å sikre det beste resultatet med leppestift og gloss.

Plei

Påfør en maske. Spesielt en med vitaminer, peptider og planteekstrakter vil gi huden energi og glød. Påfør masken etter at du har eksfoliert og la den virke i 10-20 minutter. Det finnes ingen unnskyldninger, masken kan virke mens du ser på Greys Anatomy. Leirebaserte masker er supre dersom du har behov for å rense ut urenheter og matte ned huden.

Boost

Bruk en oppstrammende booster. Påfører du en oppstrammende booster under fuktighetskremen, har du en umiddelbar hud-fix. Omtrent som en hold-in strømpebukse, sørger den for å holde ansiktsformen på plass!

Fukt

Bruk en fuktighetsspray. Denne vil gi fuktighet og spenst til en tørr vinterhud, samt sikre at makupen holder hele kvelden.

Matt ned

Bruk en oljeabsorberende fuktighetskrem. En fuktighetskrem som absorberer talg ved hjelp av mikrosvamper holder huden matt og makeupen på! Da slipper du å bekymre deg for blank panne og for at makeupen "sklir av" gjennom en kveld med dans og moro.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Glitre

Gi håret en frisk og sunn glød. Blans et par dråper med essensiell olje av peppermynte i en sprayflaske med vann og spray i fuktig hår. Velg sjampo og balsam som fremmer et sunt hår, og dryss litt glitter i håret for ekstra glans på dansegulvet.

Se lyset

Fokuser på øynene - klare, friske øyne, sikrer deg suksess på julebordet, både hos potensielle beilere og hos sjefen. Bruk et øyeprodukt med optiske lysdiffusorer dersom du sliter med mørke ringer, og se etter ingredienser som virker drenerende dersom du lett får hovne øyne. Å sove godt og drikke bra med vann i ukene før julebordene starter, er særlig viktig for at øyepartiet skal se bra ut og være lett å sminke.

Spis riktig

Å holde et sunt kosthold er ekstra viktig få å føle seg, og å se bra ut. Enkelte typer mat kan gjøre at huden din reagerer med rødmer eller utbrudd. Høyt saltinntak vil også gjøre at både kroppen og øynene dine blir hovne. Spis heller ren, organisk mat som er full av antioksidanter.

Slapp av

For mye stress knyttet opp til julebordet vil kun ha motsatt effekt. Slapp av, sørg for at du får nok søvn og hvile. Bestill gjerne en massasjetime. Det er utrolig hva en times massasje kan gjøre for anspente stressrynker!

Lad opp

Få en skikkelig energi-boost. Dusj i kjølig vann, bruk en oppkvikkende dusjgele og skrubb kroppen med en kroppsklut. Følg på med en oppfriskende kroppsolje. Drikk en energigivende smoothie eller juiceblanding mens du gjør deg klar. Skal du virkelig boble, så setter selvsagt et glass champagne en spiss på forberedelsene. Men vær forsiktig med alkoholen, den gjør at du lettere blir rød og irritert i huden, samt gir deg hovne øyne.

felles-siste redhot

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning