Superproduktene for ditt hår

Frizzy, tørt, statisk eller flatt? Her kommer rådene.

Superproduktene for ditt hår
Superproduktene for ditt hår
Publisert Oppdatert
Er du lei av de knusktørre lokkene dine, eller er det de viltre krøllene du ikke får orden på? Vinteren gjør det ikke noe enklere for oss. Klimaet kan nemlig ha mye å si for hvordan håret oppfører seg.

Ekstra pleie


- Om vinteren blir håret ofte mer statisk fordi vi har en mye tørrere inneluft enn om sommeren. Dette merker vi godt på huden, og vi trenger gjerne en fetere krem enn den vi bruker ellers. Akkurat slik er det med håret vårt også. Både hår og hodebunn blir som oftest tørrere, forklarer Stig Eivind Schieldrop Tangerud, markedssjef hos Solis Professional AS.

I tillegg til dette påvirkes håret også av de store temperaturforskjellene ute- og innendørs.

- Denne enorme temperaturforskjellen tærer også på håret. Hårets styrke blir redusert og det blir både mattere og ser tørrere ut, forteller han.

For å beskytte seg mot det vanskelige klimet er det lurt å sette av litt ekstra tid til hårpleie i vinterhalvåret. Hvem har vel tid til ugreit, statisk eller frizzy hår om morgenen? Legg til et par ekstra ledd i hårpleierutinen din, anbefaler Tangerud.

- Det er lurt å bruke en dyprensende sjampo av og til. Den renser både håret og hodebunnen bedre enn din vanlige sjampo. Med skitt fra luft og miljø i tillegg til produktrester blir resultatet av dette ofte tette porer i hodebunnen og dårlig livskvalitet for håret. En god hårbørste er også viktig, spesielt hvis du har lagt hår. Styr unna de billigste børstene på markedet, de gjør ofte mer skade enn nytte, mener han.

Slik blir det bedre


Det florerer av superprodukter for ulike utfordringer og hårtyper. Men hva skal man velge? Hva vil hjelpe ditt trøblete vinterhår? Vi har tatt for oss de fire vanligste hårtilstandene for vintersesongen og fått råd fra eksperten!

Flatt og livløst hår

Løsning:

Start med å rense hår og hodebunn for "skitt" og gamle produktrester. Hår som er flatt og livløst fordi det har blitt overbehandlet i form av bleking eller permanent trenger mer enn bare fuktighet. Her må håret også få tilført pleiende stoffer som gjennombygger strukturen i håret. Her må kurer brukes flittig!Tykt og frizzy hår

Løsning:

Tykt og frizzy hår blir som regel mer uregjerlig om vinteren da det blir tørrere og sprøere og er dermed vanskeligere å forme og style. Så fremt håret ikke er kjemisk skadet trenger dette håret fuktighet, samtidig vil det ha god effekt av produkter som roer ned flyvehår og motvirker statisk elektrisitet.Tørt og skadet hår

Løsning:

Når håret har fått en skade trenger det både fuktighet og gjenoppbygning av hårstrukturen. Alt skadet hår må kures, gjerne hver uke frem til håret har fått gjenoppbygget styrken.Uregjerlig hår

Løsning:

Dette håret trenger fuktighet og atter fuktighet! Spraybalsam og leave-in produkter vil være gunstig. Glansprodukter vil også få håret til å se friskere ut.volum-stort frizzy-stor srt-slitt-siste storturegjerlig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning