Eksperthjelp til minipris

Slik får du hjelp fra makeupartistene - helt gratis!

Eksperthjelp til minipris
Eksperthjelp til minipris
Publisert Oppdatert
Ønsker du deg profesjonelle hud- eller makeuptips, men har ikke penger å bruke på det? Det trenger du heller ikke å ha! Mange steder kan du få både tips, råd og demonstrasjoner, uten at det koster deg en krone!

Les også: Fra brunette til blondine

Les også: Smink deg før du legger deg

Les også: Godt for øyet


Bruk ekspertisen


- Jeg tror mange ikke vet hvor mye spennende som skjer rundt på butikker og varehus rundt om, sier Zrinka Wergeland, consumer- og trademarketingsjef hos Esthetique.

Hos Esthetique på Steen og Strøm i Oslo er det events og happenings hver eneste uke. Ofte betyr det spennende eksterne eksperter som kan tilby sin fagkompetanse.

- Til våre butikker kommer det mange faglærte makeupartister og hudpleiere. Da kan man bestille seg en time og få en personlig konsultasjon, sier Wergeland.

Og det beste er prisen.

- Råd og tips er helt gratis, og man kan også få hjelp til å legge sminken og prøve forskjellige produkter. Spør gjerne også om å få med deg prøver hjem så du kan teste det ordentlig, anbefaler hun.

Men er det virkelig mulig å få dette helt gratis? Burde man ikke i det minste kjøpe med seg et produkt etter konsultasjonen, sånn for samvittighetens skyld?

Nei, ikke nødvendigvis, forteller Wergeland.

- Det er aldri noe kjøpepress. For oss er det viktig at kunden føler seg trygg i kjøpsøyeblikket, så det skal ikke presses på noen, sier hun.

Vær oppsøkende


De fleste kosmetikk-kjeder har arrangementer og events jevnlig. Men det er kanskje ikke sikkert du vet om det? Stikk innom dine lokale kosmetikkforretninger og hør hvilke aktiviteter de arrangerer den nærmeste tiden.

Mange butikker har også en Facebookside hvor de informerer om ulike events. Se også etter mailinglister du kan registrere deg i for å motta nyhetsbrev og eller annen aktuell informasjon.

Dette får du:


Her får du en liten oversikt over hva de største og mest kjente parfymeriene kan tilby deg. Små, uavhengige aktører har også ofte egne arrangementer. Stikk innom ditt parfymeri og hør hva de har å tilby!

Esthetique

Hos Esthetique kommer det jevnlig makeupartister fra de ulike merkene i butikken for å tilby veiledning til kundene. Det vil si at du kan bestille deg en personlig konsultasjon hos en representant fra dine favorittmerker. Spør i butikken om hvem som kommer den nærmeste tiden og hold av en time. Her kan du få masse gode makeuptips, råd om produkter, farger og teknikker. Helt gratis.

Make up Store

Hos Make Up Store jobber det kun makeupartister. Det vil si at du alltid er i faglærtes hender når du handler. Benytt deg av ekspertisen og spør om råd når du handler. Make Up Store tilbyr også mange ulike kurs for en billig penge. Her kan du velge i alt fra enetimer med personlig råd og tips, til gruppetimer hvor flere venninner kan komme sammen. Make Up Store tilbyr også napping av bryn, brudesminke og flere andre kursvarianter. Ring din nærmeste butikk for mer informasjon eller bestilling av time.

The Body Shop

Alle The Body Shops butikker tilbyr gratis makeupveiledning til kundene sine. Det vil si at du kan få hjelp til å finne de fargene som kler deg og tips til hvordan du legger sminke som ser bra ut! Butikken tilbyr også festmakeover for 250 kr. Da får du mer tid enn på en vanlig veiledning, og også tips om flere produkter. Da bygges det opp en hel look tilpasset anledningen. I tillegg til dette har butikkene ofte også sminkeevents hvor en makeupartist besøker butikkene og tilbyr gratis makeovers. Følg med hos din lokale butikk.

Parfymelle

Hos Parfymelle finner man også mange faglærte hudpleiere og makeupartister. Ofte bistår også leverandørene med eksperthjelp fra sine egne makeupartister og opplæringsansvarlige i butikkene. De hjelper da kundene med gode råd og veiledning.

Parfymelle tilbyr jevnlig også kundekvelder i butikkene. Innholdet kan variere, men er som oftest om spesielle hudpleie- eller makeupserier, eller generelle temaer som «Hvordan legge enkel hverdagsmakeup» eller «Skreddersy ditt eget hudpleieprogram» og så videre. Spør om kommende arrangementer hos ditt nærmeste parfymeri.

ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning