Fra brunette til blondine

Slik gjør du det!

Fra brunette til blondine
Fra brunette til blondine Foto: Illlustrasjonsfoto: Istockphoto.com
Publisert Oppdatert
Mange brunetter drømmer om lyse lokker, men vegrer seg for å prøve. Men det er mulig. Det krever bare litt tålmodighet.

Bruk tid

Selv om man helst skulle kunne skiftet hårfarge i en håndvending er det dessverre ikke slik det fungerer.

- Kunden tror ofte det er superenkelt å gå fra svart til blond på én dag, uten at det sliter på håret. Men dette er en tung behandling, så jeg anbefaler å ta det rolig. Ikke lysne det for mye den første gangen, men bruk heller god tid, sier Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

Hvordan håret reagerer på bleking er veldig forskjellig fra hår til hår. Det er ikke sikkert du ville fått en oransje farge selv om du striper det mye med en gang. Men håret ditt vil uansett ta skade av det.

- Er du tålmodig vil du ha mye bedre kvalitet på håret i etterkant, forklarer Sølvi.

Vanskelig hjemmefarge

Utgangspunktet ditt avhenger av hva du har gjort med håret før. Prosessen vil være enklest for deg med naturlig hårfarge, og vanskeligst for deg med selvfarget hår. Har du farget håret ditt mørkt med butikkfarge én gang i måneden vil nemlig ofte tuppene være nærmest svarte og lengdene mørkebrune og skjoldete.

- Da får frisøren en utfordring. Hvis grunnlaget er ujevnt vil også den lyse fargen bli litt ujevn, noe som er vanskelig å gjøre noe med, sier Sølvi, som anbefaler å stripe håret fremfor å avfarge eller helbleke det.

- Avfarging og bleking, for så å korrigere fargen etterpå sliter veldig på håret. Det er heller ikke sikkert at det vil gi deg den lyse fargen du hadde tenkt, forklarer hun.

Få hjelp

Så hva bør man gjøre?

- La frisøren anbefale deg fremgangsmåte og farge for å få best mulig resultat, råder Sølvi.

Metodene er flere avhengig av hvordan håret ditt er. Dessuten bør du også tenke på hvilken nyanse du vil kle.

- Dette vet frisøren. Her ser man på øyefarge og hud, og kanskje er det noe du vil fremheve, foreslår Sølvi.

Viktig oppfølging

Når fargen omsider er i boks er det ikke bare å nyte glade, blonde dager. Et behandlet hår trenger pleie, og hva du gjør hjemme har mye å si for hvordan fargen holder seg.

- Sjampo, balsam og kur med fargepigmenter er et must. Bruk gode produkter og kur det annenhver gang du vasker håret, sier Sølvi.

Mange opplever en gulaktig farge i håret etter å ha bleket det. Da vil produkter med lilla pigmenter hjelpe til med å gjøre fargen kaldere.
Men et bleket hår trenger ikke bare fargehjelp. Det trenger også proteiner.

- Spør frisøren din om råd så du får med deg riktig produkter hjem, anbefaler Sølvi.

Veien tilbake

Skulle du bli lei den blonde tilværelsen og lengte tilbake til de mørke lokkene, er det viktig å huske på én ting; Ikke gjør det selv!

- Når man bleker håret fjerner man som regel alle fargepigmentene. Vil man ha det mørkt igjen må man tilsette ekstra rødt eller oransje for at det skal bli brunt, gjør man ikke det kan det bli grått, grønt og matt, forklarer Sølvi.

Å klare dette på egenhånd er vanskelig. Gå derfor til frisøren og få hjelp!

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.

slvi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning