fuktighetskrem

Gode fuktighetskremer til ansiktet

For å finne den beste fuktighetskremen bør du sjekke ingredienslisten.

FUKTIGHETSKREM: Riktig fuktighetskrem kan være med på å motvirke oljete eller tørr hud, samt påvirke blant annet hudens fuktighetsnivå. Foto: Gettyimages.com.
FUKTIGHETSKREM: Riktig fuktighetskrem kan være med på å motvirke oljete eller tørr hud, samt påvirke blant annet hudens fuktighetsnivå. Foto: Gettyimages.com.
Publisert Oppdatert

- Med dagens ingrediensteknologi vil kremer i større eller mindre grad kunne påvirke fuktighetsnivå, gjøre huden fastere, stimulere kollagenproduksjonen og redusere rynker, sier hudterapeut og fagsjef for hudpleiefirmaet Tekon, Ann-Kristin Stokke.

Hun anbefaler å alltid sjekke hva fuktighetskremen inneholder før du kjøper den, for å se etter aktive stoffer som vitaminer, peptider og antioksidanter.

- Det bør være flere av de aktive stoffene, og de bør ikke ligge nederst på lista sammen med konserveringsmidlene, sier Stokke.

Fuktighetskrem til ansiktet

De følgende fem ingrediensene som er listet opp er veldokumenterte og hudpleiende ingredienser som du med fordel kan se etter i ingredienslisten til din kommende fuktighetskrem.

Retinol/Retinylpalmitat – vitamin A: Omdannes i huden til vitamin A-syre som fungerer som et hormon som stimulerer cellefornyelsen, samt hudcellenes produksjon av bindevev og fuktighetsbindende stoffer. Huden vil se forynget ut, med mer spenst og volum.

AHA – alfahydroksysyrer: Disse naturlige syrene kalles gjerne fruktsyrer. Glykolsyre og melkesyre utvinnes fra henholdsvis sukkerroer og syrnet melk, og er de to minste alfahydroksysyrene. Den nette størrelsen gjør at de kan trekke dypt ned i huden og styrke bindevevet, samt øke produksjonen av hyaluronsyre. Hudlaget med levende hudceller blir tykkere, mens laget med døde hudceller blir tynnere. Alfahydroksysyrer har effekt mot både hudaldring og uren hud.

DE BESTE FUKTIGHETSKREMENE: Dette er fuktighetskremer som skal brukes i ansiktet, og er anbefalt av klinikksjefen på hudpleiesenteret Face It Medical, Kristin Charlotte De Glasenapp. Foto: Produsentene.
DE BESTE FUKTIGHETSKREMENE: Dette er fuktighetskremer som skal brukes i ansiktet, og er anbefalt av klinikksjefen på hudpleiesenteret Face It Medical, Kristin Charlotte De Glasenapp. Foto: Produsentene.

Peptider – signalstoffer: Peptider er korte kjeder av aminosyrer som kan være små nok til å trenge ned i hudlagene og påvirke hudcellene. Det finnes mange typer med ulike effekter.

Koffein: Koffein har god effekt i øyekremer fordi den virker både fettforbrennende og drenerende, og dermed motvirker poser under øynene, enten de består av fett eller vann.

Ascorbid Acid – vitamin C: Vitamin C fungerer som en antioksidant som øker effekten av vitamin E, i tillegg til at den kan virke lysnende på huden og jevne ut ujevn pigmentering. I høye konsentrasjoner kan vitamin C også øke bindevevsproduksjonen og virke oppstrammende, samt gi fornyet glans og glød.

Les også: Dette kjennetegner en sensitiv hudtilstand

De beste fuktighetskremene

Kristin Charlotte De Glasenapp, klinikksjef på hudpleiesenteret Face It Medical, anbefaler følgende produkter med veldokumenterte aktive ingredienser:

Dermalogica Age Reversal Eye Complex: Inneholder både A-vitamin og koffein som virker antialdrende og drenerende på øyeområdet.

ZO Skin Health Ossential Growth Factor Serum: Har et høyt innhold av peptider og retinol (A-vitain), som skal virke mot både rynker og pigmentering.

Darphin Arovita C Line Response: En fuktighetsgivende og beskyttende krem mot påbegynte aldringstegn. Denne er anbefalt fra 30 årsalderen og oppover, og inneholder både vitamin C og peptider.

Nimue: Merket inneholder mye AHA-syrer. Moisturiser Plus gir fuktighet, samtidig som AHA-syrene er med på å eksfoliere huden og gi en jevnere hudstruktur.

Obagi Exfoderm: Denne er en del av Obagi-kuren, og er et serum som ifølge klinikksjefen fungerer utmerket mot pigmentering, fordi A-vitaminsyren er bevist best på reversering av aldring. Obagi er et medisinsk merke, så du trenger en konsultasjon med lege først.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning