Den perfekte hårfargen

Finn ut hvilken som passer deg best!

Den perfekte hårfargen
Den perfekte hårfargen
Publisert Oppdatert
Det er få kvinner som faktisk beholder sin naturlige hårfarge gjennom hele livet. I dag elsker vi å eksperimentere med nye farger, striper og elementer som kan fremheve ansiktstrekk og øyefarge. Men, hvordan finner man egentlig fargen som passer en best? Og hvordan får man fargen til å se best mulig ut i håret?

Les også: Trendy på topplokket

Les også: Overbleker du håret?

Les også: Sommerens beste frisyrerHusk at hårfargetrendene er i stadig endring, men det riktige valget for deg er alltid det som ser flatterende ut mot din hudfarge. Hårfargen bør gjøre det samme som makeup gjør; den skal gjøre deg vakrere. Så hvis du for eksempel synes at du må sminke deg mer for at ansiktet skal passe hårfargen din, har du faktisk valgt feil skyggetone til håret ditt.

Før du går til frisøren for å få gode råd, har du et par ting du kan tenke over her!

Blondt

Blondt hår er kanskje det mest populære blant norske kvinner, og selv om man er naturlig blondine har man ofte elementer av blondere striper innimellom den naturlige fargen. Blondfargen er tidløs og vakker, men akkurat nå og fremover denne høsten og vinteren, vil vi se mer av den varme gull- og honningfargen på trendtoppen. Og velger du å gå for den mer gyldne trendfargen bør du huske:
 • å få frisøren til å unngå å legge stripene i håret helt ned i røttene. Behold litt av din mørkere farge i bunnen slik at overgangen blir mykere og mer naturlig når håret vokser ut.
 • at denne vesle etterveksten vil også være flatterende mot hudtonen din slik at det nyfargede håret ikke blir så "hardt" mot ansiktet.
 • at du i tillegg vil merke mer fleksibilitet med tanke på at du kan gå med håret slik du ønsker uten at etterveksten blir for skjemmende.
 • Rødt

  Om du velger å farge håret mot det røde eller oransje, vil du garantert få oppmerksomhet. Dette er nok først og fremst fordi det ikke er så mange som har naturlig rødt hår i verden. De hotteste rødfargen denne høsten går mot jordbær, kobber og rustrødt. Husk:
 • Uansett hvilken hudtone du har, bør du styre unna farger som burgunder eller aubergine. De fargene vil se veldig harde og kunstige ut mot ansiktet.
 • Er du blek i huden bør du gå for en myk og lys rødfarge i håret.
 • Har du olivenfarget eller rosefarget hud bør du velge en dypere, mer kastanjebrun rødfarge.
 • Brunt

  Brunetter er i vinden som aldri før! Sjokoladebrunt er den dominerende hårfargen denne høsten. Kjendiser som Catherine Middelton, Kim Kardashian, Penelope Cruz og Mila Kunis er alle eksempler på kvinner som velger sjokoladetoner i håret; rike, blanke og levende toner. Velger du denne fargen, er dette gode tips:
 • For å finne din perfekte bruntone til håret, er ett tips å gå ett hakk mørkere enn din naturlige farge.
 • Legg helst fargen som foliestriper som vil tillate din egen, naturlige hårfarge å vise gjennom den andre fargen. Slik beholder du en myk, naturlig look.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning