Beskytt deg i påsken

Unngå rynker og pigmentflekker i ung alder - forebygging er beste medisin.

Publisert Oppdatert
Påsken nærmer seg med storskritt, og mange av oss kan se frem til lange skiturer i fjellet - andre vil kanskje tilbringe fridagene i en storby eller under palmene i eksotiske strøk.

Hvor enn du velger å tilbringe påsken - i byen, på fjellet eller på en strand, så er det viktig å beskytte seg i solen!

Beskyttelse året rundt

Som vi ofte skriver, handler kampen mot rynker, pigmentforandringer og tørr hud først og fremst om å forebygge med gode kremer, solfaktor og riktig rens og pleie morgen og kveld.

Til daglig kan det være en god idé å bruke en fuktighetskrem som beskytter mot solens stråler. Samtidig er det viktig å huske på at en dagkrem med UV-beskyttelse ikke erstatter en solkrem, og ved lengre opphold i solen anbefales rene solprodukter beregnet for ansikt, hals og bryst.

Når du skal velge produkt bør du tenke over hvor godt du tåler solen og om du er ekstra soloverfølsom, om du er under medisinsk behandling, har atopisk eksem eller om du har andre typer behov som stiller sterkere krav til solpleie; blant annet krav om produkter med et minimum av ingredienser for toleransens skyld.

Les også: Huden repareres om natten

Les også: - Ikke sol deg for mye

Les også: Hold deg friskDet finnes flere produsenter som har et bredt sortiment av solkremer, sollotions, solsprayer og stifter til alle hudtyper ettersom det har blitt mye større fokus på solens sterke stråler de siste ti årene.

Sol deg sakte
  • Vinterblek hud blir lett brent. La derfor huden venne seg gradvis til solen.
  • Barn og ungdom trenger ekstra beskyttelse.
  • Mange forbinder solbeskyttelse først og fremst med solkrem, men det beste er faktisk å ta noen pauser fra solen midt på dagen.
  • Klær, hodeplagg og solbriller gir også god beskyttelse.
  • Nyt en lang lunsj i skyggen.


  • Kilde: Kreftforeningen
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning