Kunst av cornflakes

Ser du hvem dette er?

Sarah Rosado (31) lager kunst av frokostblandinger.

SPRØ BEYONCE: Sarah Rosado (til høyre) i ferd med å  lage en ny kjendis av frokostblanding.
SPRØ BEYONCE: Sarah Rosado (til høyre) i ferd med å lage en ny kjendis av frokostblanding. Foto: FOTO: Sarah Rosado
Publisert Oppdatert

Sarah Rosado hørtes tydeligvis ikke på mora si når hun ba henne slutte å leke med maten. Den New York baserte kunstneren gjør nå suksess med portrettene hun lager av kjente mennesker. Materialet hun bruker? Frokostblanding.

- Å bruke frokostblanding til å lage portretter var ikke planlagt, men skjedde spontant, forteller Rosado til Kvinneguiden.

Ideen kom en morgen hun satt og spiste frokost i leiligheten sin på Lower East Side i New York.

- Jeg satt og hørte på favorittsangen min mens jeg spiste frokostblandingen jeg liker aller best. Der og da kom ideen om å bruke det som materiale.

Sangen var Eleanor Rigby og frokostblandingen var cornflakes. Siden har Sarah portrettert alle fra Rihanna og Amy Winehouse til Elvis Presley og John Lennon i ulike frokostblandinger.

- Jeg bruker vanligvis seks til åtte timer på hvert portrett. Det er mye arbeid bak hver eneste ett, sier kunstneren.

Hjemme i Norge har Ida Skivenes, mer kjent som Ida Frosk, gitt ut en bok med sin frokostkunst. Atter andre lager intrikate bilder i caffelatte.

Som et puslespill

Når Sarah gyver løs på et nytt prosjekt er det første hun gjør å skisse opp portrettet med en blyant. Så knuser hun frokostblandingen til bittesmå biter når hun lager detaljer som øyne, nese og munn. De minste bitene legger hun på med pinsett. Sarah beskriver arbeidet som et puslespill. Hver bit må ha eksakt riktig størrelse for å passe inn.

- Jeg er overveldet av alle tilbakemeldingene. Mange elsker ideen og spør om jeg kan lage flere bilder, sier hun til Kvinneguiden.

TRE PÅ RAD: Stevie Wonder, Jimmie Hendrix og Elvis.
TRE PÅ RAD: Stevie Wonder, Jimmie Hendrix og Elvis. Foto: FOTO: Sarah Rosado

Lek med maten

Kunst har alltid vært en stor del av livet til Sarah, som er halvt puertoricansk og vokste opp i the Bronx i New York. Som femåring tegnet hun på alt mulig, også skolebøkene sine. Selv om det av og til førte til at hun fikk kjeft, forteller hun at lærerne skjønte at hun hadde et i boende talent som ville ut. Mer av den helsprø kunsten kan du se på kunstnerens egen hjemmeside.

Vil du lese flere slike saker? Følg Kvinneguiden på Facebook.

KUL TRIO: Slash, Alicia Keys og John Lennon.
KUL TRIO: Slash, Alicia Keys og John Lennon.
POP: Michael Jackson i to varianter og Amy Winehouse
POP: Michael Jackson i to varianter og Amy Winehouse Foto: FOTO: Sarah Rosado

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning