Quiz

Quiz: Hva vet du om alkohol?

Test kunnskapen din her.

Hva vet du om alkohol?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Julebordssesongen er i full gang, og sannsynligvis betyr det at alkoholen flommer.

Det må være helt i orden å ta seg en heidundrandes fest en gang i blant, men det er også viktig å minne seg selv om at grensesetting og måtehold kan være veldig klokt - både med tanke på hva kan kan finne på å gjøre i fylla, samt helsen dagen derpå.

Alko-fakta

Men vil du ha litt fakta å slå i bordet med på festen?

Sjekk ut dette:

  • Alkoholforbudet i USA varte i 13 år, 10 måneder, 19 dager, 17 timer og 32,5 minutter. I Norge ble brennevinsforbudet innført i 1916 og avskaffet i 1927. Fra 1917 var det også ulovlig med øl i klasse to og tre i Norge. Dette ble avskaffet i henholdsvis 1919 og 1920.
  • Ni personer ble drept av en oversvømmelse av øl i London i 1814. Øltanker som inneholdt til sammen 1.470.000 liter øl veltet, så ølet fosset gjennom gatene.
  • Oldtidens babylonere var strenge i kontrollen av øl. Hvis man brygget et dårlig øl, ble man druknet i ølet.
  • Øl inneholder et antioksidant som kan forebygge kreft. Men for å få nytte av antioksidantet, må du innta 450 liter med øl per dag.
  • Tradisjonelt er det blitt produsert vin i Frankrike, Italia, Spania, Portugal og Tyskland m.fl. innbefattet land som befant seg bak «Jernteppet». Fra 1990-tallet er disse landene i stigende grad blitt utfordret av nye vinproduserende land som Australia, Chile, Sør-Afrika og Argentina. De sistnevnte landene går under betegnelsen "Den Nye Verden". Asiatiske land som Kina begynner gradvis å gjøre seg bemerket som vinland.

(Kilde: Side2.no, wikipedia)

Les også:

Kvinner blir raskere alkoholikere enn menn

Så mye kalorier inneholder drinken din

Ett glass rødvin ødelegger treningen din

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning