Den beste 17.mai kaken

Vi gir deg trinn-for-trinn-oppskriften på hvordan du lager årets beste 17. mai-kake!

Publisert Oppdatert
17. mai Pavlova
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 12


Ingredienser:

4 stk eggehvite
1 ts hvitvinseddik
225 g sukker
1 ss maisennamel
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
3 dl ferdig vaniljekrem
ca 300 g friske bær

Fremgangsmåte:

I stekeovn: Forvarmes til 200 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 50 minutter

Tegn opp sirkel på 22 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.

Tilsett sukker, maisennamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til luftig krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær.

Trinn-for-trinn-beskrivelse:


Trinn 1:

Tegn opp en sirkel på 22-24 cm i diameter på et bakepapir. Visp eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukker, maisenna og eddik litt etter litt. Massen skal være så stiv at man kan lage mønster som ikke flyter ut.

Trinn 2:

Fyll sirkelen med eggehvitemassen. Lag en fordypning i midten. Skru ned temperaturen til 100 °C når du setter inn bunnen og stek som angitt.

Trinn 3:

La kaken avkjøle på rist. Den er nå herlig sprø på yttersiden og myk inni. Flytt den over på et fat. Bland vispet krem med vaniljekrem og fyll dette oppå bunnen.

Trinn 4:

Legg jordbær på en fjøl. Skjær hvert bær i skiver, men la de sitte sammen i toppen av bæret. Dytt det litt ned, og du får en fin jordbærvifte.


  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
1 2 3 4

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen